Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente te Maasdijk
 
 
Afscheid Kinderkerk 24-6-2018 Afscheid Kinderkerk 24-6-2018

Hard werken bij afsluiting groep 8 Kinderkerk
Jelle, Rens, Judith, Niels, Luuk, Femke, Michelle, Rick, Tristan en Thijs hebben woensdagmiddag genoten op het strand. We gingen golfsurfen. Onze groep 8 verlaat de Kinderkerk en stapt over naar de Jeugdkerk en Onder de Klok of Try Out. De keuze is reuze! Ze gaan hun eigen weg kiezen. Een nieuwe school, nieuwe vrienden, maar ook elke dag kiezen hoe je te gedragen. Wat is jouw weg?

We hebben wind (voor en tegen), water, hoge golven, zand, stenen, zon, zout geproefd :-P, kou en spetters gevoeld tijdens onze activiteit in de zee. Het was spannend, hard werken, lachen :-) en vooral volhouden. Steeds weer opnieuw proberen. Ja hoor, het ging steeds beter. Eerst liggen, daarna zitten en soms ook echt staan op de surfplank! Wauw dat gaf een super gevoel. Gelukt!
Dat is net als straks op je nieuwe school. Andere leraren, elke uur een ander lokaal, zoeken naar een plek om je brood op te eten. Waar en met wie? Alles is anders dan je gewend was. Vast even wennen, soms balen, lekke band met je fiets....huiswerk....laat uit, maar ook plezier. Andere mensen leren kennen, lol maken, nieuwe dingen leren. Uitdaging genoeg! ;-)

Ouders staan om de jeugd heen. De gemeente is ook nodig om onze jongeren te begeleiden op hun weg in het leven. Met vallen en opstaan, heuvels op, door dalen heen, maar verder op hun tocht.  Het golfsurfen was voor ons allen nieuw. Nooit eerder gedaan. En toch, met uitleg en hulp is het gelukt. Allemaal hebben we ervan geleerd en vooral genoten. We vertelden onze belevenissen aan elkaar. Het was gaaf! Uitgeput, dronken we daarna wat. Voldoende kracht is nodig om energie te houden. Zorg dat je altijd op kracht blijft. Betrek Jezus bij je leven. Neem Hem met je mee op JOUW WEG. Elke dag opnieuw.

Na ons strandavontuur hadden we honger en kregen we een gezellige BBQ in de tuin van Els. Het weer was heerlijk en het eten ook. Muziekje erbij, verhalen vertellen, smullen en genieten.

Onze jongeren staan vandaag in het zonnetje en zijn als groep van harte welkom bij het jeugdwerk in de kerk. Sommige van deze gedoopte jongeren waren bijna altijd op de Kinderkerk; anderen kwamen zo af en toe of  bijna nooit. Jullie zijn allemaal welkom. We hebben elkaar nodig en daarom hopen we dat jullie als groep samen lol maken en daarbij de weg kiezen met Jezus in ons jeugdwerk. Ouders en gemeente, uw hulp daarbij is echt nodig. Op school, maar ook in de kerk hebben deze jongeren onze begeleiding en stimulans nodig op hun weg.

Voor straks een mooie afsluiting op Het Kompas gewenst (musical!) en daarna een heerlijke vakantie en allemaal graag tot ziens bij ons jeugdwerk! :-D

terug
 
 
 

Inloggen


 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.