Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente te Maasdijk
 
 
Groep 4 Kompas bezoekt de Hoeksteen 11 juni (2015) Groep 4 Kompas bezoekt de Hoeksteen 11 juni (2015)


Op de zonnige donderdag 11 juni kwam Ds. Hugo Habekotté naar de groepen 4 om de kinderen te vertellen over het geloof in de Here Jezus.
Na een kort verhaal op het schoolplein...in de Bijbel werden de verhalen meestal in de buitenlucht verteld....gingen de juffen van de groepen 4a en -b en alle jongens en meisjes met de dominee mee naar De Hoeksteen.
Ze hoorden in de kerk over de taal van de Bijbel. Het Oude Testament is in het Hebreeuws geschreven en het Nieuwe Testament in het Grieks. Wat een bijzondere letters! De Alfa (P) en de Omega (X) staan ook afgebeeld op de Paaskaars in de kerkzaal, als symbool voor het licht van het begin tot het eind, dus altijd. Er was ook een heel mooi uitklapbaar Joods boek waarin de hele geschiedenis vanaf het begin staat geschreven. Kijk maar naar de foto!
 
Zondags tijdens de preek – bijbeluitleg door de dominee – kunnen de kinderen naar de kinderkerk om daar op hun eigen manier over de bijbelverhalen te praten, zingen en te knutselen. Een voorbeeld is de verlamde man die zijn vrienden door een dak van een huis naar beneden lieten zakken, zodat hij voor de voeten van Jezus kwam en Hij hem kon helpen. Dat wonder gebeurde ook. Jezus zei: Sta op!
 
De kinderen wisten zelf ook best veel te vertellen en ze hebben vast weer wat opgestoken van de uitleg over de Bijbel en het Christelijke geloof.
Een bijzonder bezoek en mooie samenwerking tussen school en kerk. Met dank aan ds. Habekotté en de leerkrachten.
Ouders en kinderen zijn zondags van harte welkom om 9.30 uur in De Hoeksteen of Het Kruispunt.
Zie ook: het fotoalbum voor een foto impressie.
 
Caroline van Velden, jeugdouderling PGM

terug
 
 
 

Inloggen


 

Heilig Avondmaal (De Hoeksteen)
datum en tijdstip 24-03-2019 om 19:00
meer details

Heilig Avondmaal (De Hoeksteen)
datum en tijdstip 24-03-2019 om 9:30
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.