Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente te Maasdijk
 
 
Kerstcreamiddag Kinderkerk Maasdijk, 16 december 2016 Kerstcreamiddag Kinderkerk Maasdijk, 16 december 2016
Kerstcreamiddag Kinderkerk Maasdijk, 16 december 2016
 
Afgelopen vrijdag was het dan zover, de eerste Kerstcreamiddag van de Kinderkerk! Er waren rond de 70 kinderen die vol verwachting naar deze gezellige middag kwamen. Verschillende ruimtes in De Hoeksteen waren veranderd in Kerstsfeer.
De binnenkomst verliep via de kelder, daar kregen de kinderen te horen in welke groep zij zaten en mochten ze per groep met een kaarsje naar boven lopen.
Er waren 7 verschillende spellen, verhalen en workshops die zij met hun groepje langs gingen.
Zo mochten de kinderen, samen met Josef, een kerstboom timmeren. Een mooie kerstslinger maken en versieren. Een tas versieren. Verkleden zoals in het Bijbelverhaal over de geboorte van Jezus, daarbij werd van elke groep een foto gemaakt. Op het podium werd in een gezellige sfeervolle huiskamer op een interactieve manier het kerstverhaal verteld. Bij de Muziekmees werden de kinderen meegenomen in een Kerstverhaal met zingen en muziek, deze muziek werd door de kinderen zelf gemaakt met behulp van kazoos, handtrommels, boomwhackers en djembees  en dan hadden we ook nog het spel ‘’De Nachtwacht’’ in de kelder, dat was best spannend!
Na al deze leuke activiteiten gingen we met z’n allen picknicken op grote kleden in de hal. De kinderen kregen patat, kipnuggets en iets te drinken, dat was smullen!
Wij kijken terug op een hele leuke en geslaagde middag en willen dan ook iedereen bedanken die hieraan heeft meegewerkt!
De foto’s van deze middag, door Jan Otto Voogt en Marja Sonneveld gemaakt, zijn  te vinden op de  pagina fotoalbum

Hartelijke groet namens de Kerstcommissie van de Kinderkerk
 
terug
 
 
 

Inloggen


 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.