Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente te Maasdijk
 
 
Kinderdienst 22 mei 2016 Kinderdienst 22 mei 2016

'Maak een vrolijk geluid voor de Heer': kinderdienst en cd
Zondag 22 mei vierden we met elkaar in de kerk een mooi feest; de kinderdienst met als thema 'Maak een vrolijk geluid voor de Heer!' was geslaagd. Een vrolijke dienst met veel muziek, zang, dans en een quiz. Door de luistersnoepjes die de kinderen af en toe van de dominee mochten nemen, heeft iedereen vast heel goed gehoord waar het over ging. We hoorden en zagen op een filmpje een verhaal dat we misschien nog niet zo goed kenden. het verhaal van een blije, dansende David. Hier kunnen we van leren dat ook wij blij mogen zijn voor God of voor andere dingen en dat we dit mogen uiten op onze eigen manier, zowel in de kerk, thuis als op school. En het mooie is, dat het eigenlijk helemaal niet uitmaakt wat iemand anders daar van vindt. God vindt het fijn als wij blij met Hem zijn en dat met zang, muziek, dans of op een andere manier laten zien. Wij als voorbereidingscommissie hebben genoten van de dienst en van ieders enthousiaste deelname, in het bijzonder van de band A5 en het kinderkoor, die samenwerkten of ze dat al jaren zo gewend zijn. We werden helemaal blij van jullie! En ook van de andere kinderen die meewerkten: de lezingen met David en Michal en de twee vertellers, Judith die het gebed deed, alle kinderen die meedansten en -musiceerden door de kerk en de junior-collectanten, allemaal toppers! Iedereen -jong en oud- die heeft meegeholpen met deze dienst: veel dank voor jullie enthousiaste medewerking!
Foto's van de dienst zijn kunt u bekijken in het Fotoalbum.
Via deze link kunt u ook een  video bekijken: https://vimeo.com/167695408​
Het wachtwoord is: PGMkinderdienst 

Na afloop kreeg elk gezin een speciaal voor de gelegenheid samengesteld cd-tje mee naar huis, met 26 Christelijke kinderliedjes. Leuk om thuis of in de auto te beluisteren en lekker mee te zingen. Omdat de meeste cd-tjes transparant zijn, is het lastig te zien wat de onder- of bovenkant is. Mocht uw cd-speler de cd weigeren, dan is het advies: gewoon even omdraaien en nog een keer proberen. Heeft u de kinderdienst gemist en zou u graag ook zo'n cd-tje ontvangen, neem dan contact met ons op: of bel Marjolein Dekker op 0174-511581, dan komt het voor elkaar.
 
Groetjes van de kinderdienstcommissie van de kinderkerk: Sonja, Annet, Wendy, Inge en Marjolein
terug
 
 
 

Inloggen


 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.