Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente te Maasdijk
 
 
Melissa Verkade gaat op expeditie naar Zuid Afrika

Melissa Verkade gaat op expeditie naar Zuid Afrika

Melissa Verkade gaat op expeditie naar Zuid Afrika
 
Melissa vertelt;  “Ik ben 16 jaar en zit op het  ISW Hoogeland in Naaldwijk.  Van 11 tot 26 juli  2015 hoop ik met de organisatie Worldmapping op expeditie te gaan naar Zuid-Afrika.  De bedoeling is om hier meer te leren over verschillende culturen, hoe het is om in een ontwikkelingsland op te groeien en om daadwerkelijk iets te doen voor de mensen daar.  
Tijdens de expeditie bezoeken we kleine ontwikkelingsprojecten die zich richten op kinderen, jongeren en gezinnen of ouderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. We willen niet alleen kijken, maar ook zelf de handen uit de mouwen steken door bijvoorbeeld een activiteiten middag te organiseren en voorlichting te geven. Verder willen we deze projecten ondersteunen met donaties. Wat we doen en wat we ervaren willen we delen met de mensen om ons heen. Onder andere door mijn weblog” : http://blog.worldmapping.nl/melissaverkade of mijn facebook pagina: op expeditie naar zuid-afrika.
 
 
Melissa is al een aantal maanden bezig om op verschillende manieren geld in te zamelen voor deze expeditie om ter plaatsen een verschil te maken. Zo heeft ze bijvoorbeeld chocolade letters en pepermunt verkocht, en een High Tea georganiseerd.
Op vrijdag 13 maart was er in kerkgebouw De Hoeksteen een dam-simultaan wedstrijd op 24 borden, en ook werd er gesjoeld. Aan de deelnemers werd gevraagd een bedrag te sponsoren voor de expeditie.  Deze actie werd gefaciliteerd door de diaconie van de Protestantse Gemeente Maasdijk.  Voor een foto impressie zie : www.pgmaasdijk.nl  (fotoalbum).
 
Wie Melissa wil helpen met een financiële bijdrage, die dus ten goede komt aan de projecten die zij gaat bezoeken, kan dit doen door een bedrag te storten op rekeningnummer :  NL 49 RABO 0124 7892 85 t.n.v.  M. Verkade.
Voor wie meer informatie zou willen:  bekijk de weblog, bel , of stuur een email.
Alvast hartelijk bedankt voor de belangstelling en de bijdrage.  
 
Melissa Verkade
Prins Florisstraat 6
2676 CK Maasdijk
Telefoon: 06-31932238
Email:
Web: http://blog.worldmapping.nl/melissaverkade

terug
 
 
 

Inloggen


 

Stille zaterdag (De Hoeksteen)
datum en tijdstip 20-04-2019 om 19:00
meer details

Eerste Paasdag (De Hoeksteen)
datum en tijdstip 21-04-2019 om 9:30
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.