Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente te Maasdijk
 
 
Uit de pastorie Uit de pastorie

Na regen […]
Het is alweer een kleine twee weken geleden. Omdat mijn agenda’s middag geen andere afspraken bevat, besluit ik op de fiets naar het Reinier de Graaf ziekenhuis te gaan. De lucht dreigt weliswaar, maar buienradar geeft voor 14.00 uur geen regen op.

Dus ik besluit het erop te wagen. Nog voordat ik de dijk op rijd voel ik lichte spetters. Maar ja, buienradar […]. En zo waar, terwijl ik langs de Oostgaag fiets wordt het lichter in de lucht. Bij Schipluiden twijfel ik over de juiste route en neem een verkeerde afslag. Ergens in de polder besef ik mijn vergissing en wil rechtsomkeert maken.

Te laat. De regen overvalt mij, in een flits zie ik een viaduct waar ik heenvlucht. Gelukkig ben ik niet de enige. Een man uit Vlaardingen dacht ook een leuk stukje te gaan fietsen. Terwijl de regen inmiddels met bakken uit de hemel stroomt, kijk ik nogmaals op buienradar, dit is nog maar het begin.

Anderhalf uur later zal het pas opklaren! Een man op een scooter, een jonge vrouw op een racefiets, een kolonne solextoeristen zij nemen allemaal de regen voor lief. Het eerste halfuur gaat voorbij, mijn lotgenoot is weinig spraakzaam. We kijken samen het journaal op mijn mobiel, maar het levert nauwelijks gespreksstof op.

Na drie kwartier neemt de regen wat af en ik beluit het erop te wagen. Schipluiden is niet ver en schuilen met een kop koffie, is een aanlokkelijk vooruitzicht. Om een lang verhaal ietsje korter te maken. De koffie drink ik in een voormalig  kerkgebouwtje omringd door Mariabeelden in het centrum.

Na deze onderbreking ga ik anderhalf uur later dan gedacht op bezoek bij twee gemeenteleden in het Reinier de Graafziekenhuis. Geloof het of niet, op de terugweg fiets ik in de stralende zon. Het kan verkeren.

Ontvangt allen een hartelijke groet,

ds. H.M. Habekotté 

terug
 
 
 

Inloggen


 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.