‘Geloof jij het ongelofelijke?’ - terugblik zondagmorgen

‘Geloof jij het ongelofelijke?’ - terugblik zondagmorgen
Je hebt mensen die verhalen vertellen die te mooi zijn om waar te zijn. Het verhaal over Jezus is voor velen, nu én toen, ook zo’n verhaal dat te mooi is om waar te zijn. Daarom benadrukt Lukas aan het begin van zijn Evangelie dat het geen fabel is, maar ooggetuigenverslagen. Dat het verhaal betrouwbaar is. Raar, maar waar!
Wat is er voor ons nodig om iets onmogelijks te geloven? Bij de foto van geiten in een boom, werd dat gelijk duidelijk. Denk je het gefotoshopt is, dat de foto bewerkt is en dat die geiten niet echt in die boom zijn geklommen? Of geloof jij het ongelofelijke dat het echt is?
Kerst gaat over Jezus. Zondag startte de adventsperiode, de voorbereidingstijd op Kerstfeest. En ook het adventsproject van de kinderkerk startte. In de (kinder)kerk begonnen we met het verhaal van Zacharias en Elisabeth. Een wonderlijk verhaal over de geboorte van een bijzonder kind. Over een gebedsverhoring, maar een andere gebedsverhoring dan dat je op het eerste gezicht zou denken… Niet het verstomde gebed van vroeger om een kind, maar om het gebed van dat moment, in de tempel. Om de komst van de Messias. Een verhaal waarin het ongelofelijke niet wordt geloofd. Zouden wij de (boodschap van de) engel wel hebben geloofd? Wij beleven voor eerst of de zoveelste keer advent. Geloven wij wel het ongelofelijke? Kunnen wij onze eigen verlangens even parkeren? Voor de vervulling Gods verlangens/beloften, ons afvragen wat God ons te zeggen heeft?
God komt tot zijn volk dat niet in staat is verlossing te realiseren en voorbereiding nodig heeft om in staat te zijn God te ontvangen.
Raar bleek toch waar te zijn. Geloof het ongelofelijke! Laat je sterker maken door dit sterke verhaal. Wees voorbereid op wat God zal doen in jouw alledaagse leven. Dat God door alles heen doorgaat met het vervullen van verlangens/beloften. Vol verwachting klopt ons hart
In dezelfde dienst werd ook Maeve (Martina Johanna) Hofland gedoopt. Ze kreeg als dooptekst mee Efeze 3:20 (BGT): “Gods macht is oneindig groot. Hij kan alles doen wat wij hem vragen, of waar wij aan denken, en zelfs nog veel meer. Zijn macht is nu al in ons aan het werk”.
En voor de tieners van de middelbare school lagen er weer rollen snoep klaar op de achterste rij en er werd goed meegedaan met de preekbingo
terug