Gemeente bijeenkomsten rondom het Avondmaal – Kom, eet en drink! - vervolg 

Gemeente bijeenkomsten rondom het Avondmaal – Kom, eet en drink! - vervolg 
 
De afgelopen periode hebben we regelmatig in de kerkdiensten nagedacht over de betekenis van het Avondmaal. In de Stille Week en over een week wordt brood en wijn/druivensap weer rond gedeeld. 
Eind maart/begin april hebben we ook twee gemeentebijeenkomsten gehad over de symboliek van het Avondmaal. Het leverde waardevolle gesprekken van hart tot hart op. Ik kijk daarom ook uit naar de onderlinge gesprekken tijdens de gemeentebijeenkomsten over de praktijk van het Avondmaal. Wat is het avondmaal eigenlijk? Mag ik deelnemen aan het avondmaal? Ben ik goed genoeg? Wat betekent het ‘zelfonderzoek’? Is het avondmaal een kwestie van gewoonte? Hoe vaak zou je het avondmaal willen vieren? Welke consequenties heeft het avondmaal in de omgang met elkaar? En waarom nemen de kinderen deel aan het avondmaal? 
Heel veel vragen die ons kunnen helpen om in de praktijk nog meer te ontdekken wat Christus ons in het sacrament van het Avondmaal geeft én nog meer wil geven. 
Weet u van harte welkom op één van de onderstaande momenten.  
- woensdagavond 8 juni om 20.00u in de Dorpskerk 
- donderdagavond 9 juni om 20.00u in de Dorpskerk  
Deze bijeenkomsten vallen in de week voor het Avondmaal op zondag 12 juni. Hopelijk een extra stimulans om er bij te zijn en samen toe te leven naar de Avondmaalsviering. 


Hartelijke groet,

Floris den Oudsten v.d.m.
predikant Protestantse Gemeente Maasdijk

 
terug