Jouw Redder is geboren – vooruitblik Kerstfeest

Jouw Redder is geboren – vooruitblik Kerstfeest
In 2010 kwamen 33 mijnwerkers in Chili vast te zitten na het instorten van een mijn waarin ze werkten. Ruim twee maanden later werden ze allemaal gered. Hierbij werd gebruikgemaakt van een smalle capsule die in de meer dan 600 meter diep geboorde schacht als een lift op en neer ging en waarbij telkens één man kon worden opgehaald. Uiteindelijk werden ze allemaal gered.
In de Kerstnacht boven Bethlehem werd de herders verteld dat hun redder was geboren. Het zette hun wereld op z’n kop. En hoe zit dat met ons? Hebben wij een redder nodig? Of zijn we zo gewend aan ons leven, gaat het ons naar omstandigheden best? Of staan we open voor een beter, hemels leven, nu al hier op aarde?
De reddingsactie in Chili kostte zo’n 20 miljoen. Gods reddingsactie kostte Hem zijn Zoon. Voldoende reden om verder na te denken over die Redder, de reddingsactie en het leven als gered mens. Daarom extra van harte welkom op Kerstmorgen in de Dorpskerk. We zingen klassieke én moderne Kerstliederen, het ‘Ere zij God’ en ‘Laat het Kerst zijn’ en de kinderen ronden hun Adventsproject af. Ennuh,… wie nodig jij uit om met jou mee te gaan?
Na de dienst is voor iedereen die wil de gelegenheid om koffie, thee en limonade te drinken.

 
terug