Kerst met Christus in de voerbak – terugblik Kerstfeest  Kerst met Christus in de voerbak – terugblik Kerstfeest 

Uiteindelijk zag iedereen de luipaard wel op de foto, maar voor de meesten kostten dat heel wat moeite. Die ander zag het wel, maar jij niet, heel frustrerend. Of gaf jij het op en liet je de ander maar wijzen en kletsen?  

De luipaard ligt tussen de boomstam en het groene bosje.
Niet zien wat er wel is… We beseften ons dat het met Kerstfeest voor velen ook zo is. Als de kribbe met Jezus niet is weggehaald, staat die dan wel echt centraal op ons Kerstfeest? We werden uitgedaagd om in de voerbak te kijken én om verder te kijken. Te beseffen wie daar lag en wat de gevolgen van zijn geboorte zijn voor de wereld, voor ons persoonlijk. Jezus, de Redder, is Hij ook al in uw en jouw hart geboren? 
En als God in actie komt, kan jij dan stil blijven zitten? Hoe zit het met jou ‘one degree shift / butterfly effect’? Wat doe jij om in Gods naam verschil te maken? Ga jij mee in die revolutionaire beweging van Gods hemelse liefde, vrede op aarde, genade : mercy en grace? 
Hoe anderen Kerst hebben gevierd… Was voor jou Kerst 2022 een Kerstfeest waarbij de kribbe met Jezus daarin weer centraal stond? Heb je geproefd wat God ons heeft gegeven in het Christuskind in de kribbe? Ga jij het gevecht aan tegen de Augustusjes in de wereld en je eigen hart? Mag Christus telkens weer in ons hart geboren worden? Zo mogen we na Kerst verdergaan met het gebed : Laat ons leven een teken van uw liefde zijn. 
Hierbij de link naar het filmpje wat we aan het begin van de preek bekeken - https://www.youtube.com/watch?v=-HodAbxU76A  

Floris den Oudsten v.d.m.
terug