Nadenkertje bij het HemelvaartsFEEST Nadenkertje bij het HemelvaartsFEEST

Zowel in de samenleving als in de kerk wordt Hemelvaartsdag niet altijd op haar waarde geschat. Met enige regelmaat hoor je dat het een prima dag zou zijn die kan worden ingeruild voor een dag vrij op een dag die voor andere religies belangrijk is. Hemelvaartsdag als wisselgeld ten gunste van de zogenoemde integratie. Maar ook in de kerk kunnen velen er niet zoveel mee. Hemelvaartsdag is voor veel christenen een uitslaapdag om vervolgens er lekker op uit te gaan.
Waarom zou je met Hemelvaartsfeest naar de kerk gaan? En als je gaat, kan je het ook aan een ander uitleggen? Waarom is het met Hemelvaartsfeest vaak rustiger dan met Kerstfeest of Paasfeest?
Waarom spreken veel christenen wel over KerstFEEST en PaasFEEST maar wordt
HemelvaartsFEEST vaak HemelvaartsDAG genoemd. Alsof er niets te vieren valt…
Waarom?
Omdat we niet begrijpen wat er zo feestelijk aan is? Omdat we onze Bijbel niet goed lezen? Omdat we zijn blijven hangen in de gedachte dat bij de Hemelvaart Jezus weggegaan is, terwijl wij Hem liever bij ons hadden gehouden? Dan zou het ook veel makkelijker zijn om te geloven, om anderen mee te nemen naar Jezus. Nee, een afscheid vier je niet, dan ben je verdrietig, ervaar je geen grote blijdschap.
Toch lezen we aan het slot van het Lukas-evangelie over de leerlingen die in grote vreugde terugkeerden naar Jeruzalem nadat Jezus van hen was weggegaan…
Hoe kan Hemelvaartsdag weer HemelvaartsFEEST worden? Een dag die we niet willen missen als christenen om samen te komen en God te loven en te prijzen?!
Het Hemelvaartsfeest gemist? Kijk de dienst terug via kerkdienstgemist.nl
 
terug