Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Oden van Salomo 11 december in de Dorpskerk

Oden van Salomo 11 december in de Dorpskerk
Bijna niemand kent ze: de Oden van Salomo, ook al is het de oudste verzameling christelijke liederen en gebeden die bewaard is gebleven (80-120 na Christus). Misschien zijn ze zo onbekend omdat ze pas in 1909 ontdekt werden of omdat ze zijn overgeleverd in het Syrisch, een vorm van het Aramees – de taal die Jezus en Zijn leerlingen spraken, maar tegenwoordig weinig aandacht krijgt. Na de verwoesting van de Joodse tempel in Jeruzalem, in 70 na Christus, werd het Grieks de belangrijkste taal van het christendom en daarmee ging de rijke geloofsbeleving van de Aramese christenen verloren voor de meeste mensen en dat is een groot gemis! De Aramese christenen zongen meeslepende feestliederen over de Messias die hen opzoekt in hun uitzichtloze situatie en die hun de weg baant naar het paradijs. In bloemrijke taal en in krachtige beelden beschreven ze hun diepe liefde voor hun Redder.
Met Psalmen voor Nu-dichters Menno van der Beek, Sergej Visser en Roeland Smith en een heel team aan fantastische muzikanten ging componist/multi-instrumentalist/producer Sjoerd Visser aan de slag om de Oden op een zo fris mogelijke manier te vertalen naar hedendaags Nederlands en naar muziek die het hart van de Oden raakt. 
Zingen in de Kerk verzorgt op 11 december om 20.00 uur een concert van “Oden van Salomo” in onze Dorpskerk waar deze liederen zullen worden gespeeld. Toegangskaartjes voor de voorstelling zijn te koop via de website www.zingenindekerk.nl en kosten €15. De opbrengst van de kaartverkoop komt volledig ten goede aan Kerk in Actie die op dit moment een actie voert voor vluchtelingenkinderen in Griekenland. Tijdens het concert zal er ook een collecte worden gehouden voor hetzelfde doel.
Een voorproefje van de liederen is te zien op de websitebezoek van Oden van Salomo, te bereiken via www.odenvansalomo.nl.     Klik hier voor de poster in PDF formaat.
Wij kijken uit naar het concert op 11 december en hopen u daar te verwelkomen. In verband met de richtlijnen omtrent Corona zal er aan de ingang om uw QR-code worden gevraagd.

 
terug
 
 
 

Inloggen


 

Geen dienst
datum en tijdstip 28-11-2021 om 19:00
Deze dienst is wegens COVID vervallen.
meer details

1e advent
datum en tijdstip 28-11-2021 om 9:30
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.