Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Opnieuw naar de kerk Opnieuw naar de kerk

Nu de lock down maatregelen een beetje zijn verruimd en we als samenleving beperkt en weloverwogen iets meer risico nemen gaan wij ook als Protestantse Gemeente Maasdijk onder strikte voorwaarden weer kerkdiensten organiseren met publiek. Dit betekent:
 • Dat we met maximaal 30 mensen samen komen (exclusief medewerkers).
 • Dat u enkel op basis van uitnodiging kerkdiensten kunt bezoeken. Wij maken gebruik van het al eerder toegepaste uitnodiging systeem van kerktijd.nl. Degenen die zich in het verleden hiervoor hebben ingeschreven hoeven dat niet opnieuw te doen. Zij die dat nog niet gedaan hebben kunnen dit alsnog doen. Hoe dit werkt kunt u lezen in deze handleiding. Ook voor leden die geen e-mailadres hebben en geen mogelijkheid hebben om anderen te vragen hen te helpen, bestaat de mogelijkheid in dit uitnodigingssysteem mee te draaien. Hiervoor kunnen zij telefonisch contact opnemen met de scriba.
 • Dat tijdens de kerkdiensten niet wordt gezongen. Indien mogelijke enkel door een zangkoortje van maximaal 4 personen.
 • Dat er triage wordt toegepast (bij binnenkomst van het kerkgebouw zal u gevraagd worden of u geen corona gerelateerde klachten heeft, en indien dat zo is wordt u teruggestuurd).
 • Dat u een mondkapje draagt, dat u pas af mag doen als u plaatsgenomen heeft in de kerkzaal. Zodra u van uw plaats opstaat doet u dit mondkapje weer op.
 • Dat kwetsbaren en risicogroepen wordt geadviseerd de dienst online te (blijven) volgen.
Voor de rest gelden de volgende afspraken:
 • Wij vragen je op gepaste afstand van elkaar binnen te komen en eventueel buiten te wachten totdat je naar binnen kunt. Om te voorkomen dat er lange rijen ontstaan vragen wij je om ruim op tijd te komen. Het kerkgebouw is open vanaf 9:00 uur.
 • Bij binnenkomst kun je je handen ontsmetten. De garderobe wordt niet gebruikt. Jassen e.d. neem je mee de kerkzaal in, en we verzoeken je het gebruik van het toilet te vermijden of te beperken.
 • In de oppasruimte mogen niet meer dan twee ouders tegelijk hun kinderen brengen. Wacht dus even op elkaar in de hal.
 • Je volgt de aangegeven looproute en je volgt de aanwijzingen op van de coördinatoren (herkenbaar aan hun hesjes) in de ontvangsthal en in de kerkzaal. Zij wijzen je de plaatsen aan waar je kunt gaan zitten met minimaal 2 lege stoelen tussenruimte naast elkaar. Alleen leden van één huishouden kunnen direct naast elkaar plaatsnemen. Je jas e.d. kun je op de lege stoel naast je neerleggen. De rijen stoelen en gangpaden zijn ruim genoeg opgezet, zodat we elkaar op 1,5 meter kunnen passeren.
 • Als je je plaats hebt toegewezen gekregen, blijf je zitten tot aan het einde van de kerkdienst.
 • Tijdens de dienst wordt niet gecollecteerd. Wij vragen je je giften digitaal over te maken. De QR-code en de bankrekeningnummers van de diaconie en van de kerk verschijnen na de dienst op de beamer. Je kunt er ook voor kiezen je giften thuis over te maken. De QR-code en bankrekeningnummers zijn te vinden op onze website.
 • Na de kerkdienst drinken we helaas nog geen koffie en gaan we direct naar huis. Hiervoor gebruiken we de uitgang aan de Korte Kruisweg maar ook die aan de Nassaustraat. De coördinatoren geven aan welke route je dient te volgen. Wij vragen je om ook buiten het kerkgebouw voldoende afstand tot elkaar te bewaren.
Door ons aan de regels te houden voorkomen we dat wij elkaar besmetten waardoor we weer veilig naar de kerk kunnen.
De Kerkenraad
terug
 
 
 

Inloggen


 

Kerkdienst (Dorpskerk)
datum en tijdstip 01-08-2021 om 9:30
meer details

Kerkdienst (Dorpskerk)
datum en tijdstip 08-08-2021 om 19:00
meer details

Kerkdienst (Dorpskerk)
datum en tijdstip 08-08-2021 om 9:30
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.