Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente te Maasdijk
 
 
Uit de pastorie Uit de pastorie
Deze week doet zijn naam eer aan. Stiller dan anders gaan de dagen voorbij. De liturgie van de vespervieringen bedoeld voor de afgelopen dagen, ligt nog op mijn bureau. Volgend jaar hoeft alleen het jaartal aangepast te worden. Tastbaar bewijs dat ook in de pastorie tal van voorbereidingen plots zijn stilgevallen.

Verder ligt mijn bureau bezaaid met aantekeningen, een opengeslagen liedboek, woordenboeken, aantekeningen en preken met verbeteringen in de tekst en kantlijn. Want is het anders geworden, in de afgelopen weken zijn er nieuwe ideeën ontstaan.

Wie had een maand geleden gedacht dat de kerkdiensten op Youtube zouden worden uitgezonden? Het enthousiaste team van vrijwilligers zorgt er inmiddels voor dat u en jij vanuit de huiskamer meedoet en meekijkt. Daarnaast de telefonische belrondes in het pastoraat – tussen haakjes: binnenkort hervatten we onze zoektocht naar ouderlingen en pastoraal medewerkers.

Ouderen die laten weten hoe welkom dat ene telefoontje is. En nee, de ouderling of pastoraal medewerker is niet de eerste. Verrassend hoe het hele dorp met ouderen blijkt mee te leven. Hartverwarmend. Natuurlijk hopen we met elkaar dat alles weer normaal zal worden.

Mag alsjeblieft deze liefdevolle aandacht voor elkaar blijven! Zondag is het Pasen. De crisis niet voorbij. Voor dat wonder is het helaas nog te vroeg. Toch deze zondag staat in het licht van de Opstanding. De roep die ook nu weer wordt gehoord: ‘De Heer is waarlijk Opgestaan. Halleluja!’

Het heeft best wel even geduurd voordat de leerlingen het konden geloven. En ook voor ons is lang niet alles ‘zonneklaar’. Toch in het licht van dit groots gebeuren zal niets meer hetzelfde zijn. 

Ds. H.M. Habekotté
terug
 
 
 

Inloggen


 

Impulsdienst (Dorpskerk)
datum en tijdstip 07-06-2020 om 9:30
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.