Pastoralia Pastoralia
Zondagmorgen 2 januari mochten we (online) samenkomen. Een nieuw jaar: nieuwe ronde, nieuwe kansen? We zitten midden in een lockdown. Geen nieuwe ronde, maar midden in onzekerheid, sommigen ervaren zelfs angst. En nieuwe kansen? Premier Rutte zei begin 2021 : Met het vaccin wordt 2021 een jaar van hoop en van licht aan het einde van de tunnel.

De rest is geschiedenis… 2021 ligt achter ons… 2022 ligt voor ons… Wordt dit jaar wel het jaar van hoop en van licht aan het einde van de tunnel? Laten we maar met Gods beloften het nieuwe jaar beginnen. 
Aan het begin van het nieuwe jaar wordt ons Gods heil en zegen toegezegd. Dat hoeven we niet zelf te regelen, maar het komt van God, heil en zegen! Zo lazen we Psalm 91 (Psalm 90 lazen we Oudjaarsavond). Met o.a. schildpad, paraplu, spons en het vogeltje in het net probeerden we nog beter te begrijpen wat God ons met deze Psalm wil meegeven het nieuwe jaar in.

Zo mogen we het nieuwe jaar ingaan, met God. Wat we ook denken over dat nieuwe jaar. Met Gods belofte durven we het aan. Want God geeft rust! In alle situaties. Uitredding, hulp, overvloed. Op Gods tijd en wijze. Uiteindelijk zal je Gods heil en zegen zien en ervaren. Dat wordt ons aan het begin van het nieuwe jaar toegezegd! En beloofd = beloofd! Focus op die belofte : God zal jouw redding zijn, God beschermt en is nabij. De HEER die was, is en zal zijn. Zoals ik las : Want als je in Christus bent, dan zijn de enige ogen die in dit universum er werkelijk toe doen, ogen die vreugde in u, jou en mij vinden. Geloof, weet het zeker, vertrouw er vast op!

God wil ons vervullen, verzadigen met liefde, zoals een spons wordt verzadigd met water.
De belofte van een mens is binnen een jaar al verbroken. En het vaccin/booster maakt ook 2022 niet tot een jaar van hoop en van licht aan het einde van de tunnel. Daarom, vertrouw op Gods eeuwenoude belofte : Ik zal je redding zijn! Op God die zegt : Wees niet bevreesd, want ik ben met u, met jou. Wees niet verschrikt, want ik ben uw en jouw God! (voor de hele dienst/preek, van Oud en Nieuw, kijk op www.kerkdienstgemist.nl)

Ik wens u Gods heil en zegen toe voor het nieuwe jaar. En hartelijk dank voor alle kaarten, berichtjes en bloemstukken.

Ontvang een hartelijke groet vanuit de pastorie.
Floris den Oudsten v.d.m. (verbi divini minister = dienaar van het goddelijke Woord)
terug