Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Speciaal voor de kinderen Speciaal voor de kinderen
Wat vreemd hè, geen kerk? Maar er zijn mensen die hebben hard gewerkt aan alternatieven:

De filmpjes van ons eigen Paasproject zijn te zien in de YouTube kerkdienst:   ga naar YouTube en zoek even naar "pgmaasdijk".  In de video van 22 maart kun je dan kijken naar het Kinderkerkjournaal van deze week. 

Net als vorige week is er opnieuw een superleuk alternatief van Matthijs Vlaardingerbroek: een online programma voor gezinnen, thema: Abram en Lot gaan uit elkaar. Het programma van vorige week is al meer dan 30.000 keer bekeken! Kijk zondag ook weer op www.creatiefkinderwerk.nl

Daarnaast maakt Matthijs nu ook een dagelijkse 'Henkie show'. Vanaf aanstaande maandag kunnen alle kinderen elke doordeweekse dag op www.creatiefkinderwerk.nl een video met een Bijbelverhaal vinden, dat door buikspreekpop Henkie en zijn vriendjes besproken wordt. Hierbij vind je ook steeds een aantal creatieve verwerkingen, zoals knutsels, goocheltrucjes, meer video's, spellen, liedjes en nog veel meer. Hiermee kunnen de kinderen thuis, toch elke dag op een leuke, creatieve en aantrekkelijke manier met een Bijbelverhaal en geloven bezig zijn.

Ook de methode die onze kinderkerk gebruikt, Bijbel Basics, heeft het materiaal voor komende zondagen in aangepaste vorm op de website gezet, geschikt voor gebruik door gezinnen thuis. A.s. zondag is het thema 'Onze Vader'. Je kunt het materiaal zelf gratis downloaden op https://www.debijbel.nl/bijbelbasics, als je eerst een (gratis) account aanmaakt. Je kunt ook een mailtje sturen naar kinderkerk@pgmaasdijk.nl, dan sturen wij je de download door.

Heb je wat leuks gedaan met al deze ideeën? Maak een foto van het resultaat en mail het naar kinderkerk@pgmaasdijk.nl. Wij zijn nieuwsgierig! Veel succes allemaal!

Groetjes, kinderkerkleiding PG Maasdijk.


 
terug
 
 
 

Inloggen


 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.