Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Uit het hart Uit het hart
“Mijn boog heb Ik in de wolken gegeven, die zal dienen als teken van het verbond tussen mij en de aarde”. Iedereen kent het Bijbelverhaal waar deze passage uit komt: Noach met zijn ark en de kleurrijke kudde aan dieren. De kinderbijbels laten de mooiste regenbogen zien.

Die regenboog is het boegbeeld geworden van dit Bijbelverhaal. Na de woorden over de regen, die veertig dagen en nachten voortduurt, lezen we hoe God spreekt “dat er geen vloed meer zal zijn om de aarde te gronde te richten”. Als bevestiging daarvan sluit Hij een verbond met “alle levende wezens van alle vlees dat op de aarde is”. De regenboog herinnert ons daaraan.

Wij weten wat er nodig is voor een regenboog: zon en regen. De tegenstrijdige combinatie tussen de verwarmende zon en verkoelende regen herinnert ons aan Gods verbond. Tegenstellingen komen we overal tegen, en ook daar wil God dus zijn met Zijn verbond.

Juist bij meningsverschillen, gespannen situaties, of in een spreekwoordelijke vette regenbui vol ellende is vertrouwen nodig: God redt. En dat doet Hij, want dat heeft Hij beloofd.
Anno 2021 is de regenboog nog steeds zichtbaar op zonnige regenachtige momenten. Er zijn tegenwoordig ook veel vlaggen te zien met de regenboogkleuren.

Ook in ons dorp wordt er gevlagd met de regenboogvlag. Al deze vlaggen herinneren ons aan Zijn verbond tussen Hem en iedereen, in welke situatie dan ook. Leef uit Zijn verbond!

Wilco Vahrmeijer
terug
 
 
 

Inloggen


 

Kerkdienst (Dorpskerk)
datum en tijdstip 01-08-2021 om 9:30
meer details

Kerkdienst (Dorpskerk)
datum en tijdstip 08-08-2021 om 19:00
meer details

Kerkdienst (Dorpskerk)
datum en tijdstip 08-08-2021 om 9:30
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.