Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Vanuit de pastorie Vanuit de pastorie
Het werk van een predikant is soms heftig en intensief. Maar soms ook ontspannen en relaxt. Zo mocht ik vorige week een dagje mee op de boot met de senioren van PCOB Westland. Ik heb weer heel wat namen geleerd van Maasdijkers. Maar ook mensen ontmoet die vroeger in Maasdijk woonden of ouders van wie de (klein)kinderen in Maasdijk wonen.

En ik ontmoette veel mensen die nu dit berichtje ook lezen. Ik ben de PCOB Maasdijk dankbaar voor de uitnodiging en kijk tevreden terug op deze stralende dag.


Ik bezocht ook de predikantenochtend van de Gereformeerde Zendingsbond met als thema ‘Hoe houd jij het vuur brandend?’ Collega René van Loon stelde: “De gemeente gaat na verloop van tijd op haar predikant lijken.” Wat bij mij de vraag opriep: “Wat straal ik uit?” Voorgangers zijn voorbijgangers, klopt. Maar voorgangers zijn dus ook voorbeelden.

Misschien soms wel op vooroplopers. Voorganger of niet : geloof jij nog in de lente in de kerk of focus jij meer op de eikels in de herfst? Ik hoop dat we zo de toekomst in durven gaan. Herfst in de natuur, maar lente in de kerk. Met de wetenschap: de toekomst is niet van ons, maar van God. Die onze een nieuwe toekomst geeft, een toekomst vol van hoop!


Ontvang een hartelijke groet,

Floris den Oudsten, v.d.m.
terug
 
 
 

Inloggen


 

Heilig Avondmaal
datum en tijdstip 26-09-2021 om 19:00
meer details

Heilig Avondmaal
datum en tijdstip 26-09-2021 om 9:30
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.