Vooruitblik zondagmorgen 13 maart - 'Doe dit tot mijn gedachtenis' 

Vooruitblik zondagmorgen 13 maart - 'Doe dit tot mijn gedachtenis' 

Ken jij de pyjamaman? Een man die zijn geheugen kwijt was, van wie niemand wist wie hij was, die door niemand herkend en gemist werd.  
Kent u het boek ‘Dan wappert mijn hart naar je toe’? Een boek waarin Janneke beschrijft over het leven met haar man Dick als hij halverwege de zestig is en als de eerste verschijnselen van dementie zich bij hem openbaren. Het boek is een ontroerend, geestig en openhartig document dat een uniek inzicht geeft in het verloop en de gevolgen van de ziekte van Alzheimer voor partner, familie en vrienden.
De komende maanden willen we samen nadenken over het avondmaal. Opnieuw ontdekken wat Christus ons in het sacrament van het avondmaal geeft en nog meer wil geven. En avondmaal vieren, zo zou je kunnen zeggen, is van Christus je geheugen terugkrijgen. Jezus die ons opdraagt het avondmaal te vieren, ‘doe dit tot mijn gedachtenis’.
Welkom in de Dorpskerk als we hier zondagmorgen verder over nadenken. De kinderen van de kinderkerk zijn extra welkom om mee te doen met het Paas-project dat afgelopen week begonnen is. 

Floris den Oudsten v.d.m.
predikant Protestantse Gemeente Maasdijk


Nassaustraat 1
2676 AX Maasdijk
06-18766724
 
terug