Protestantse Kerk in Nederland
 
 
1e Advent 30 november

1e Advent 30 november
Zondag 30 november: Jesaja 8:23-9:6
God belooft de Vredevorst
Vandaag is het thema ‘God belooft de Vredevorst’. Kijk, het staat op de ster. Er hoort een plaat bij die te maken heeft met het verhaal van vandaag. In de boekrol staat een hart, dat laat de liefde zien die God voor ons heeft. Die liefde kun je ook vinden in Gods woord, de Bijbel.
De kroon is natuurlijk voor een koning. Een ander woord voor koning is vorst. Vandaag hebben we gehoord over koning Achaz. Hij is wel het slechtste voorbeeld van een koning. Hij luistert niet naar de Here God en geeft niets om Hem. En de mensen vergeten God. Daarom zijn de Israëlieten niet gelukkig.
En toch vergeet God hen niet. Hij stuurt zijn profeet, de boodschapper Jesaja naar de mensen. Jesaja vertelt dat er over een poosje wel een goede koning geboren wordt. Dat is Hizkia. En Hizkia houdt van God. Daarom zegent God hem. Hizkia wordt een sterke koning die vrede en geluk brengt voor de mensen in zijn land, een vredevorst dus. Koning Hizkia lijkt op een andere Koning, de Here Jezus. Met Kerst vieren we dat Hij geboren wordt. God verrast de mensen dan opnieuw met deze boodschap uit Jesaja. Hij geeft de mensen hoop en licht. Daar wachten we op, ook al duurt het lang. De plaat helpt ons te onthouden dat God ons niet vergeet. God houdt van ons, want de goede Koning zal komen!
terug
 
 
 

Inloggen


 

Kerkdienst (via kerkdienstgemist.nl)
datum en tijdstip 28-02-2021 om 9:30
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.