Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente te Maasdijk
 
 
Protestantse Gemeente Maasdijk Protestantse Gemeente Maasdijk

Hier leert u ons, de gemeente en God kennen: "want de deur staat hier wijd open voor mijn werk" (1 Korintiërs 16:9a)

 
We kunnen weer vaker naar de kerk! We kunnen weer vaker naar de kerk!

Voor het bezoeken van kerkdiensten hanteren we het protocol zoals dat door de PKN is voorgesteld.
In juli zijn we gestart met drie lege stoelen tussen individuele gasten/huishoudens Dit hebben we inmiddels bijgesteld naar 2 lege stoelen (dit is precies 1,5 m).
Dit geeft ons de mogelijkheid de gemeente niet in vier maar in twee delen op te splitsen zodat we in augustus vaker naar de kerk kunnen.
Dit betekent dat gemeenteleden van wie de achternaam van de ‘hoofdbewoner’ begint met een A t/m L uitgenodigd zijn voor 9 en 23 augustus en degenen met M t/m Z voor 16 en 30 augustus.
Voor de rest blijft het protocol onveranderd. Dit betekent dat:
- Bij binnenkomst alleen de entree aan de Korte Kruiswegzijde gebruikt wordt. De entree aan de Nassaustraat blijft gesloten. Wij vragen je op gepaste afstand van elkaar binnen te komen en eventueel buiten te wachten totdat je naar binnen kunt. Om te voorkomen dat er lange rijen ontstaan vragen wij je om ruim op tijd te komen. Het kerkgebouw is open vanaf 9:00 uur.
- Bij binnenkomst kun je je handen ontsmetten. De garderobe wordt niet gebruikt. Jassen e.d. neem je mee de kerkzaal in, en we verzoeken je het gebruik van het toilet te vermijden of te beperken.
- In de oppasruimte mogen niet meer dan twee ouders tegelijk hun kinderen brengen. Wacht dus even op elkaar in de hal.
- Je volgt de aangegeven looproute en je volgt de aanwijzingen op van de coördinatoren (herkenbaar aan hun hesjes) in de ontvangsthal en in de kerkzaal. Zij wijzen je de plaatsen aan waar je kunt gaan zitten met minimaal 2 lege stoelen tussenruimte naast elkaar. Alleen leden van één huishouden kunnen direct naast elkaar plaatsnemen. Je jas e.d. kun je op de lege stoel naast je neerleggen.
De rijen stoelen en gangpaden zijn ruim genoeg opgezet, zodat we elkaar op 1,5 meter kunnen passeren. Als je je plaats hebt toegewezen gekregen, blijf je zitten tot aan het einde van de kerkdienst.
- Tijdens de dienst wordt niet gezongen en ook niet gecollecteerd. Wij vragen je je giften digitaal over te maken. De QR-code en de bankrekeningnummers van de diaconie en van de kerk verschijnen na de dienst op de beamer. Je kunt er ook voor kiezen je giften thuis over te maken. De QR-code en bankrekeningnummers zijn ook te vinden op onze website.
-Na de kerkdienst drinken we helaas nog geen koffie en gaan we direct naar huis. Hiervoor gebruiken we de uitgang aan de Korte Kruisweg maar ook die aan de Nassaustraat. De coördinatoren geven aan welke route je dient te volgen. Wij vragen je om ook buiten het kerkgebouw voldoende afstand tot elkaar te bewaren.

Op 18 augustus zullen we opnieuw evalueren en aangeven hoe we het in september gaan uitvoeren.
Misschien is de beleving nog anders dan u verwachtte. Desondanks roepen we iedereen op de erediensten trouw te blijven bezoeken.
 
 
 
Uit de pastorie Uit de pastorie
Zomerse dagen: ontspannen en vooruitkijken
Vorige week kwamen we terug van onze vakantie. Het was heerlijk om er even uit te zijn, te meer na de vele weken van thuiswerken.
lees meer »
 
Kerkdiensten volgen via Kerkdienstgemist.nl

Kerkdiensten volgen via Kerkdienstgemist.nl
Met ingang van 31 mei 2020 ( Pinksteren) worden de kerkdiensten van PG Maasdijk geregistreerd (beeld en geluid) en opgeslagen bij  kerkdienstgemist.nl  
Dat betekent dat u de diensten voortaan thuis kunt volgen via de onderstaande link:
 https://kerkdienstgemist.nl/stations/2058-Dorpskerk-Maasdijk 
Hoe u gemakkelijk en handig gebruik kunt maken van alle mogelijkheden wordt uitgelegd in een korte video.
Klik hiervoor op deze link:  Video uitleg gebruik Kerkdienstgemist PGMaasdijk. 

 
 
Protocol KerkTV PGMaasdijk Protocol KerkTV PGMaasdijk
Van de kerkdiensten en andere openbare activiteiten die in kerkgebouw "Dorpskerk" plaatsvinden kunnen digitale opnamen worden gemaakt die gedeeld worden via internet. 
De Protestantse Gemeente Maasdijk hanteert hierbij een aantal richtlijnen in het kader van de privacy wetgeving (AVG), zodat de privacy en anonimiteit van de bezoekers gewaarborgd blijven. Deze richtlijnen zijn vastgelegd in een protocol.
U kunt dit protocol downloaden met deze link: Protocol KerkTV PGMaasdijk

 
 
Nieuwsbrief per e-mail? Nieuwsbrief per e-mail?
Ontvangt u nog geen Nieuwsbrief via e-mail?

Geef dan uw e-mailadres door aan ledenadministratie@pgmaasdijk.nl 

onder vermelding van ‘nieuwsbrief’, uw naam en adres.

Voor meer informatie kijk bij Nieuws - Nieuwsbrief per email.

 
 
 
 

Inloggen


 

Kerkdienst (De Dorpskerk)
datum en tijdstip 16-08-2020 om 9:30
meer details

Kerkdienst (De Dorpskerk)
datum en tijdstip 23-08-2020 om 19:00
meer details

Kerkdienst (De Dorpskerk)
datum en tijdstip 23-08-2020 om 9:30
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.