Kindermiddag 22 maart 2023

Op woensdag 22 maart jl. was er weer een kindermiddag in de Dorpskerk.
Goochelaar Jan was voor deze middag uitgenodigd met de voorstelling ‘wie ben jij’.
En goochelen dat kon hij zeker.
Hij zette een mooie show neer met het doel dat je gaat ontdekken wie JIJ van binnen bent: Hoe heeft God je gemaakt? Durf je masker af te zetten! Iedereen mag er zijn.
Zo maakte hij een vergelijking met twee doosjes. Het ene doosje is saai bruin, heeft vlekken en krassen en mist stukjes. Het andere is mooi ingepakt met cadeaupapier. Veel mensen zijn niet tevreden over zichzelf en verbergen dat onder een mooi papiertje. Maar God kijkt daar dwars doorheen. Hij weet wat IN het doosje zit.
Het was een show met muziek, interactie, gezelligheid en nog leerzaam ook.

Commissie Missionair werk
 

Bekijk alle foto's
 
Kindermiddag 9 maart 2022

Op 9 maart 2022 organiseerde de Commissie Missionair werk een kindermiddag met Professor Cool.  Hierbij een foto impressie. 

Bekijk alle foto's
 
Bevestiging en intrede dienst ds Floris den Oudsten 29-8-2021

Met dank aan Francella vd Stel en Jan Voogt voor de fotografie, en aan Anne Stelma-Ribberink voor het samenstellen van de selectie. 

Bekijk alle foto's
 
Waarom weinig recente foto's?

Het zal u opvallen dat ons fotoalbum weinig recente foto's bevat. Dat heeft enerzijds te maken met de invoering van de AVG waardoor we (nog) terughoudender zijn geworden met het plaatsen van foto's met (herkenbare) personen.
Anderszijds komt het natuurlijk ook door de Corona maatregelen waardoor we binnen de gemeente lange tijd nauwelijks meer evenementen konden organiseren. 
Een derde reden is dat de zondagse diensten nu live worden uitgezonden en later teruggekeken kunnen worden via kerkdienstgemist.nl.

Bekijk alle foto's
 
Brugdienst 7 juli 2019

De kinderen van groep 8 namen in de Brugdienst van 7 juli afscheid van de Kinderkerk en zijn na de zomervakantie van harte welkom bij de Jeugdkerk.

Het thema van de Brugdienst was 'Kleur Bekennen'. We lazen van de prachtige mantel van Jozef. We beeldden met elkaar uit dat je je eigen kleuren mag laten zien. Soms verstop je ze, omdat je voelt dat de anderen je bekijken, je te opvallend vinden. Je stopt je eigen kleur weg en wordt kleurloos en onzichtbaar in de massa. Onopvallend in de groep, maar dat voelt niet fijn. Zo'n jas, past jou niet. Laat je kleur weer tevoorschijn komen. Verstop ze niet. Straal en schitter!
De jongeren kregen in de dienst een eigen etui. Allemaal in een eigen kleur met hun naam erop. Allemaal anders, want niemand is hetzelfde. Handig op je nieuwe school en een mooi aandenken aan de Kinderkerk.
Na de dienst deelden de jeugdouderlingen een korte enquête uit voor de ouders en de jongeren. Hierdoor willen ze te weten komen hoe het jeugdwerk het beste ingevuld kan worden voor deze kleurrijke groep. Wie 'm gemist heeft, kan altijd informeren bij Leo de Vos of een van de andere jeugdouderlingen.
We danken jullie voor de fijne jaren en wensen jullie nu allemaal een heerlijke zomervakantie toe en veel succes op jullie school!
Namens de Kinderkerk,
Loura Dekker en Caroline van Velden
 

Bekijk alle foto's
 
PGMaasdijk kindermiddag 6 maart 2019

Met dank aan Francella voor de fotografie. 

Bekijk alle foto's
 
Kindermiddag met Poppentheater Arcanta 7 maart (2018)

Met dank aan Marja Sonneveld voor de fotografie.

Bekijk alle foto's
 
Impulsdienst "Wat bruist er in de kerk?" 4 febr 2018

Met dank aan Marja Sonneveld en Patrick vd Stel voor de foto's. 

Bekijk alle foto's
 
Impulsdienst "Thnx" 10 december (2017)

Met dank aan Marja Sonneveld voor de foto's. 

Bekijk alle foto's
 
PGM Startzondag 24 september (2017)

Fotografie: Marja Sonneveld

Bekijk alle foto's
 
Openlucht dienst "Waar ga je voor?" 23 juli 2017

Bekijk alle foto's
 
Avontuur Groep 8 afsluiting Kinderkerk 22 juni (2017)

Bekijk alle foto's
 
Groeigroepen afsluiting seizoen 2016/2017

Op donderdag 1 juni was de afsluiting van het seizoen van de Groeigroepen, traditioneel met een barbeque in de tuin bij ds Leo. 

Bekijk alle foto's
 
Kerkdienst 23 April

Bekijk alle foto's
 
Wandeling Kruisverbindingen 9 april (2017)

Op zondag 9 april was er de wandeling door Maasdijk onder het thema "Kruisverbindingen" met diverse activiteiten. Er waren ca 40 deelnemers.  

Bekijk alle foto's
 
Soberheidsmaaltijd 7 april 2017

Bekijk alle foto's
 
Samen op weg naar Pasen 2017

Een kleine impressie van allerlei activiteiten Op weg naar Pasen van de Kinderkerk met de Pelgrimstocht, de Jeugdkerk, de Masterclass gemeentezang, de Kruisverbindingen, de Maasdijk wandeling, enz. Teveel om op te noemen. Zie de aankondigingen op deze website.
Met dank aan Marja Sonneveld voor de fotografie. 

Bekijk alle foto's
 
Kinderdienst 12 maart (2017)

Een fotoimpressie van de kinderdienst op 12 maart. Met dank aan Wilco voor de fotografie. 

Bekijk alle foto's
 
Kindermiddag 8 maart (2017)

Een foto impressie van de kindermiddag op 8 maart 2017. Met dank aan Marja Sonneveld voor de fotografie. 

Bekijk alle foto's
 
Volkskerstzang Maasdijk 18 december (2016)

Bekijk alle foto's
 
Kerstcreamiddag Kinderkerk Maasdijk, 16 december 2016

Hieronder een foto-impressie van de Kinderkerk creamiddag 16 december 2016. Voor een tekstverslag zie de pagina Jeugd/kinderkerk.
Als u meer foto's wilt bekijken van dit evenement stuur dan een email naar:
kinderkerk@pgmaasdijk.nl 
 

Bekijk alle foto's
 
Workshop bloemschikken 9 dec (2016)

Met dank aan Rudolf Dieben voor de fotografie. 

Bekijk alle foto's
 
Kellemes este 15 november (2016)

Gezellig avond/Cozy evening/Kellemes este
Dinsdagavond 15 november was er in de Hoeksteen een ontmoetingsavond georganiseerd met de Roemeens / Hongaarse predikant  Etele Gáspár-Babos die in Nederland verbleef vanwege een uitwisselingsproject. Tevens was de avond bedoeld om geld in te zamelen voor dit project door middel van een simultaandam wedstrijd en een collecte. Arie Doelman fungeerde als tolk bij de presentatie in het Hongaars. 

Bekijk alle foto's
 
PGm Kinderdienst 13 november (2016)

Bekijk alle foto's
 
Glazenstad dienst 6 november (2016)

Zingen, luisteren , beleven.

Zondagavond 6 november kwam het Christelijk mannenkoor Jubilate uit Katwijk met organist Aarnoud de Groen naar De Hoeksteen. Zingen, luisteren, beleven. De ruimte was gevuld met rijke klanken van prachtige liederen. 
Met dank aan Wilco Vahrmeijer voor de foto's.  

Bekijk alle foto's
 
Kinderkerk XL 6 november (2016)

Met dank aan Caroline van Velden voor de foto's. 

Bekijk alle foto's
 
Bazar ochtend 5 november ( 2016)

Voor een tekstverslag zie de pagina bazaractiviteiten.

Bekijk alle foto's
 
Fietspuzzeltocht 25 september (2016)

Voor een tekstverslag zie de pagina: Bazar activiteiten. 

Bekijk alle foto's
 
Openluchtviering 28 augustus (2016)

Fotografie: Marja Sonneveld, Wilco Vahrmeijer en Jan Voogt. 

Bekijk alle foto's
 
Kinderdienst 22 mei (2016)

Fotografie Francella, Wilco en Jan Otto.

Bekijk alle foto's
 
Oliebollen actie Oost Europa Commissie 31 december (2015)

De Oost Europa Commissie meldt dat de oliebollenactie 2015 geslaagd genoemd mag worden. Met de opbrengst van bijna 375 euro kunnen ca  276 maaltijden voor het hulp project Food for Life bekostigd worden. Alle medewerkers en de afnemers van de overheerlijke bollen hartelijk dank!  
 

Bekijk alle foto's
 
Kinderkerstfeest 24 december ( 2015)

Bekijk alle foto's
 
Volkskerstzang Maasdijk 20 december (2015)

Bekijk alle foto's
 
Kinderdienst 8 november (2015)

Met dank aan Francella, Caroline en Wilco voor de fotografie. 

Bekijk alle foto's
 
Kerkenveiling 6 en 7 november (2015)

Bekijk alle foto's
 
Zendingsdienst / Mercy Ships 1 november (2015)

Bekijk alle foto's
 
Brugdienst zondag 21 juni (2015)

Brugdienst zondag 21 juni   Thema: Wat is jouw selfie?
Bijgaand treft u enkele foto’s van de Brugdienst. In deze dienst hebben Emiel van Velden, Babet Prins, Anna Noordam, Lisette Vellekoop en Jens Dieben afscheid genomen van de Kinderkerk, zij gaan na de grote vakantie naar het voortgezet onderwijs. Woensdag 17 juni heeft het uitje plaatsgevonden, de kinderen hebben gebowld en daarna gezellig gegeten.

Bekijk alle foto's
 
De Jeugdkerk schildert Bijbelteksten 14 juni (2015)

De Jeugdkerk heeft op 14 juni geschilderd.  We hebben aan de jongeren een aantal teksten gegeven die ze mochten uitbeelden. Sommigen kozen een bestaande tekst. Andere hadden een eigen idee. Per groepje gingen ze aan de slag. Het schilderij met het kruis staat voor hoop, geloof, liefde en vrede. De ark staat voor het verhaal van Noach. Nog een groepje schilderde "de Heer is mijn herder". De schapen kregen een andere kleur omdat niemand  't zelfde is. En de Herder wacht aan de lichte kant op de schapen. Als laatste hadden we nog een schilderij van een mooie bijbel tekst: "Uw woord is een lamp voor mijn voet en een licht op mijn pad".

Groet van Leonie van den Bogert. 

Bekijk alle foto's
 
Groep 4 Kompas bezoekt de Hoeksteen 11 juni ( 2015)


Op de zonnige donderdag 11 juni kwam Ds. Hugo Habekotté naar de groepen 4 om de kinderen te vertellen over het geloof in de Here Jezus.
Na een kort verhaal op het schoolplein...in de Bijbel werden de verhalen meestal in de buitenlucht verteld....gingen de juffen van de groepen 4a en -b en alle jongens en meisjes met de dominee mee naar De Hoeksteen.
Ze hoorden in de kerk over de taal van de Bijbel. Het Oude Testament is in het Hebreeuws geschreven en het Nieuwe Testament in het Grieks. Wat een bijzondere letters! De Alfa (P) en de Omega (X) staan ook afgebeeld op de Paaskaars in de kerkzaal, als symbool voor het licht van het begin tot het eind, dus altijd. Er was ook een heel mooi uitklapbaar Joods boek waarin de hele geschiedenis vanaf het begin staat geschreven. Kijk maar naar de foto!
 
Zondags tijdens de preek – bijbeluitleg door de dominee – kunnen de kinderen naar de kinderkerk om daar op hun eigen manier over de bijbelverhalen te praten, zingen en te knutselen. Een voorbeeld is de verlamde man die zijn vrienden door een dak van een huis naar beneden lieten zakken, zodat hij voor de voeten van Jezus kwam en Hij hem kon helpen. Dat wonder gebeurde ook. Jezus zei: Sta op!
 
De kinderen wisten zelf ook best veel te vertellen en ze hebben vast weer wat opgestoken van de uitleg over de Bijbel en het Christelijke geloof.
Een bijzonder bezoek en mooie samenwerking tussen school en kerk. Met dank aan ds. Habekotté en de leerkrachten.
Ouders en kinderen zijn zondags van harte welkom om 9.30 uur in De Hoeksteen of Het Kruispunt. Zie ook: http://www.pgmaasdijk.nl
 
Caroline van Velden, jeugdouderling PGM

Bekijk alle foto's
 
Pinksteren-belijdenis dienst 24 mei (2015)

Met dank aan Francella vd Stel voor de foto's. 

Bekijk alle foto's
 
Gemeente Groeigroepen afsluiting 21 mei (2015)

Op 21 mei sloten de Gemeente Groeigroepen het seizoen af met een gezamenlijke BBQ.  Met dank aan Marja Sonneveld voor de fotografie. 

Bekijk alle foto's
 
Kinderkerk 26 april (2015)

Tijdens de kinderkerk genomen (groep 1 t/m 6). We spraken over de 10 geboden en hebben de kinderen uitgelegd dat op de weg ook allerlei borden nodig zijn om het verkeer in goede banen te leiden en botsingen te voorkomen. Je hebt borden nodig die je juist de goede kant op sturen, zodat je veilig op je bestemming komt.
In het verkeer moet je je ook goed gedragen, licht aan in het donker, soms bellen of toeteren om een overstekend dier te waarschuwen, en duidelijk aangeven welke richting je uitgaat, zodat je rekening kan houden met andere weggebruikers en zij met jou. De 10 geboden uit de Bijbel zijn ook regels om ons leven goed in te vullen en niet van het pad te raken.
We hebben de handen van de kinderen overgetrokken op papier en op iedere vinger (ook tien!) een regel geplakt.

Bekijk alle foto's
 
Impulsdienst 19 april (2015)

Foto's met dank aan Marja Sonneveld en Caroline van Velden

Bekijk alle foto's
 
Sponsoractie damsimultaan- en sjoel wedtrijden Melissa Verkade 13 maart (2015)

Op 13 maart werd een damsimultaan wedstriid en sjoelwedstrijd georgansieerd in het kader van de sponsor actie voor de expeditie van Melissa Verkade.
Voor meer informatie zie: www.blog.worldmapping.nl/melissaverkade
 

Bekijk alle foto's
 
Banieren en kunst in de kerk januari 2015

Adrie Huisman heeft banieren voor aan de muur en op de Avondsmaalstafel gemaakt.  

Bekijk alle foto's
 
Kerstnachtdienst 24-12 (2014)

Kerstnachtdienst met het laatste optreden van de EMM Harmonie

Bekijk alle foto's
 
Kerstwandeling 24 december 2014

Een foto impressie van de 1e PG Maasdijk Kerstwandeling , 24 december 2014.  Fotografie Jan O. Voogt en Francella vd Stel. 

Bekijk alle foto's
 
Volkskerstzang Maasdijk 21 december (2014)

Bekijk alle foto's
 
Winterwonderland 12 december (2014)

Winterwonderland op 12-12-2014 in de achtertuin van ons jeugdhuis aan de Prinsenlaan 4, nu genaamd: “Onder de klok”.
Het was een hele gezellige avond voor de grote groep jeugd en de leiding.
 

Bekijk alle foto's
 
Kinderkerk Adventsproject 2014

In de album vindt u foto's over het Adventsproject 2014. Tijdens de Adventsperiode worden ze steeds aangevuld.

Bekijk alle foto's
 
Kookworkshop voor de jeugd 28 november (2014)

Vrijdagavond 28 november 2014 was er kookworkshop voor de jeugd. Het was een gezellige en smakelijke boel. Ieder groepje kon een eigen gerechtje kiezen. Zo werden er bijvoorbeeld pepernoten, pizza's, kerstprikkers voor de chocoladefontein en kaasstengels gemaakt. Na het bereiden hebben we met elkaar geproefd van alle klaargemaakte hapjes. We hadden lol, werkten samen en konden lekker smikkelen. Kijk maar op de foto's. 
Volgende week is het pakjesavond en slaan we een keer over, maar de keer daarna wordt weer helemaal gaaf: Winterwonderland!

Groet, Caroline van Velden

Bekijk alle foto's
 
Zendingsdienst 9 november (2014)

Bekijk alle foto's
 
Bazar 1 november (2014)

Bekijk alle foto's
 
Startzondag 21 september (2014)

Bekijk alle foto's
 
Impulsdienst 7 september (2014)

Met dank aan Francella vd Stel voor de foto's

Bekijk alle foto's
 
Hongaarse avond OEC 30 augustus (2014)

Bekijk alle foto's
 
Brugdienst 13 juli (2014)

Bekijk alle foto's
 
Afscheid groep 8 bowling (2014)

Groep 8 nam afscheid met een gezellige bowling avond.  
Klik hier voor foto's 

Bekijk alle foto's
 
Piinksteren 8 juni (2014)

Met dank aan Wilco Vahrmeijer voor de foto's.

Bekijk alle foto's
 
Pasen 2014

Bekijk alle foto's
 
Impulsdienst 6 april (2014)

Bekijk alle foto's
 
4U Bijeenkomst 16 maart (2014)

Met dank aan Marja Sonneveld voor de foto's

Bekijk alle foto's
 
Paasproject 16 maart (2014)

Met dank aan Marja Sonneveld voor de foto's

Bekijk alle foto's
 
Kinderdienst 23 februari ( 2014) de Ark van Noach

Fotografie Marja Sonneveld en Jan O. Voogt

Bekijk alle foto's
 
Impulsdienst 26 januari (2014)

Fotografie:  Francella vd Stel. 

Bekijk alle foto's
 
Uitvoering musical Paulus 1 juni (2013)

Een impressie van de generale repetitie en de uitvoering op 1 juni.
Fotografie: Piet van Geest en Jan O. Voogt.

 

Bekijk alle foto's
 
Afscheid koster Jaap en Addy Koffyberg 26 mei (2013)

Bekijk alle foto's
 
Musical Paulus wordt aangekleed

Bekijk alle foto's
 
Repetities musical "Paulus"

Bekijk alle foto's
 
Interkerkelijke Vastenmaaltijd Concordia 1 maart (2013)

Bekijk alle foto's
 
Concert "Meer" 19 oktober (2012)

Bekijk alle foto's
 
Jubileumdienst 12 1/2 jaar ds Hugo Habekotté 17 juni (2012)

Bekijk alle foto's
 
Fusie viering zondag 15 april ( 2012)

Bekijk alle foto's
 
Fusiefeest zaterdag 14 april (2012)

Bekijk alle foto's
 
Bijbelse cultuur in de tenten van Abraham 21-23 februari (2012)

Bekijk alle foto's
 
Ondertekening fusie akte (2011)

Bekijk alle foto's