Protestantse Kerk in Nederland
 
 
2e Advent zondag 7 december

2e Advent zondag 7 december
Zondag 7 december: Jesaja 11:1-10
Thema: Vrede op aarde
Vorige week hebben we de plaat met de boekrol en kroon opgehangen en vandaag is er een aardbol en duif met takje bijgekomen. De duif is een teken van vrede. Vrede op aarde bedoelt men ermee, maar vrede is er helemaal niet en dat zal ook niet zo maar gaan gebeuren. Maar we  kunnen er wel over dromen en hoe het zou zijn als alles goed zou zijn. Dan hebben de kinderen in de kinderkerk net ook gehoord over het visioen van de profeet Jesaja (een visioen is een droom waarin je dingen in de toekomst ziet).
De Here God laat Jesaja een prachtige wereld zien, waarin alles is zoals Hij het bedoelt, waarin de goede Koning regeert . Waar dieren elkaar geen kwaad doen. En kinderen spelen naast wilde dieren. Nergens gevaar of kwaad. Een veilige plek om te leven in verbondenheid met God en elkaar. Over die wereld mag Jesaja de mensen in Israël vertellen, die bang zijn en leven met geweld en onveiligheid. Het geeft hun hoop, voor nu maar ook voor de toekomst. Eens gaat de droom in vervulling. Daar mogen we naar uitkijken!
terug
 
 
 

Inloggen


 

Kerkdienst (via kerkdienstgemist.nl)
datum en tijdstip 28-02-2021 om 9:30
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.