Protestantse Kerk in Nederland
 
 
3e Advent zondag 14 december

3e Advent zondag 14 december
Zondag 14 december: Jesaja 40:1-11
Thema: De Verlosser komt
Vandaag hebben we een plaat met een hoorn met muzieknoten als een regenboog. Een regenboog is een mooi teken van hoop. En God geeft hoop, juist als het moeilijk is en lang duurt. Dat het leven moeilijk is merken de mensen van Gods volk ook. Maar hulp zoeken bij God? Dat doen ze bijna niet. Het lijkt wel of ze geen uitzicht meer hebben op iets goeds. Toch wil God zijn volk troosten. Hij laat woorden van hoop klinken door Jesaja.
 
Jesaja vertelt van de herauten die de komst  van de Koning aankondigen. Ze roepen: “Maak de weg vrij, zorg dat alles goed is en vertel dat de Koning komt”
Maar hoe bereid je je nou voor op de komst van de grote Koning? Door te leven naar Gods bedoeling en de hoop die Hij geeft te laten zien en horen, zodat anderen er ook nieuwsgierig naar worden en er van willen weten, want hij is geboren voor ons allemaal en dat mogen we nooit vergeten
 
 
terug
 
 
 

Inloggen


 

Kerkdienst (via kerkdienstgemist.nl)
datum en tijdstip 28-02-2021 om 9:30
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.