Protestantse Kerk in Nederland
 
 
4e Advent zondag 21 december

4e Advent zondag 21 december
Zondag 21 december: Jesaja 61
Thema: Goed nieuws
Het is alweer de laatste adventszondag van het project. Het thema van vandaag is ‘Goed nieuws’.
Van de vorige weken, hangen er al drie platen: de boekrol met de kroon, de aarde met de duif en de hoorn met het regenboog geluid. Het plaatje van vandaag zit ook al op de boom. We zien twee poppetjes en een spreekwolkje. Maar er staat nog niets in het spreekwolkje geschreven. Wat zouden die twee tegen elkaar zeggen? Zouden ze het daar ook over hebben, over goed nieuws?
 
De kinderen hebben het tijdens de kinderkerk ook over goed nieuws gehad. Goed nieuws is als er iets moois of leuks gebeurt. Dat wil je natuurlijk graag vertellen, in de klas of aan je ouders, of aan je vriendjes en vriendinnetjes.
En de kinderen hebben ook over goed nieuws gehoord tijdens het Bijbelverhaal: God laat Jesaja steeds opnieuw herhalen dat Hij de Koning van vrede zal sturen, de Verlosser.
En wat gebeurt er als je iets herhaalt? Precies, je vergeet het niet meer.
En dat is ook de bedoeling van Kerstfeest vieren, met elkaar vertellen en horen over de geboorte van onze Redder Jezus. Dat is zulk goed nieuws, dat kun je niet genoeg herhalen.
Samen zijn we blij en vieren we feest, en weten we: God houdt van ons.
 
Mooie boodschap om te onthouden, toch? 
terug
 
 
 

Inloggen


 

Kerkdienst (via kerkdienstgemist.nl)
datum en tijdstip 28-02-2021 om 9:30
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.