Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Adventsproject kinderkerk ‘In blijde verwachting’ 2015

Adventsproject kinderkerk ‘In blijde verwachting’ 2015
Adventsproject kinderkerk ‘In blijde verwachting’
Zondag 30 november 2014 is de eerste adventszondag. Voor de kinderkerk start dan het adventsproject ‘in blijde verwachting’.
Wat is het altijd mooi om te horen, als een stelletje trots vertelt dat ze in blijde verwachting zijn! Ze krijgen een kindje! Prachtig nieuws, maar voor de aanstaande papa’s en mama’s betekent het niet alleen de komst van hun kindje afwachten en niets doen. Ze bereiden de komende periode voor op de komst van hun kindje. Aanstaande papa’s en mama’s doen er alles aan om hun kindje in hun midden te verwelkomen.
Advent lijkt op zo’n zwangerschapsperiode, het is ook een tijd van verwachting. Met Kerstfeest vieren we de geboorte van de Here Jezus, de vervulling van Gods belofte. Tijdens advent bereiden we ons hier op voor.
We lezen met de kinderen profetieën uit het boek Jesaja. We horen over mensen die lang moeten wachten. Ze krijgen een boodschap van hoop en vrede, juist als het moeilijk is en horen telkens opnieuw dat het goed komt. God belooft dat Hij redding zal brengen. Ze ontdekken wat ze zelf kunnen doen. Ze bereiden zich voor, verwachten en delen het goede nieuws. Ze houden moed en geven elkaar moed. In dat delen en vieren ervaren ze hoop en blijdschap omdat ze uitzien naar de vervulling van Gods belofte.

Een vriendelijke groet namens de kinderkerk.
 
 
terug
 
 
 

Inloggen


 

Kerkdienst (via kerkdienstgemist.nl)
datum en tijdstip 28-02-2021 om 9:30
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.