Brugdienst 7 juli 2019 Brugdienst 7 juli 2019
De kinderen van groep 8 namen in de Brugdienst van 7 juli afscheid van de Kinderkerk en zijn na de zomervakantie van harte welkom bij de Jeugdkerk.
Ter voorbereiding op de Brugdienst zijn we met de jongens en meisjes gaan GlowGolfen in Schiedam. Midgetgolfen in het donker met lichtgevende sticks en balletjes. Gelukkig waren de banen ook heel gekleurd en flitsend zodat we de holes goed konden zien. Het was super spannend. De ene baan leek simpel, maar bleek toch heel lastig. Zo sta je voor...en dan opeens niet meer...te veel slagen nodig gehad. De volgende baan was ingewikkeld. Hoe kon je die bal daar nou toch door heen krijgen? Het leek onmogelijk, maar ja hoor...de lichtgevende bal rolde ineens aan de juiste kant verder richting het putje. Pfff....dat was een meevaller! Soms gaat dat zo, licht je weg ineens op. Zie je hoe je moet gaan. Dan weer een hobbel op je pad. Een obstakel in de weg. Je moet erom heen of juist onderdoor. Je bent blij als je hulp ontvangt, zodat je verder kunt.
We hebben tijdens de Kinderkerk vaak gesproken met elkaar. Hoe zien ze jou? Wat laat je zien? Ben je verlegen en een beetje stil? Heb je het hoogste woord? Misschien ben je zenuwachtig voor je nieuwe school. Wat zullen ze van mij vinden? Wat voor kleren zal ik aandoen? Wat je ook besluit, je mag er zijn, zoals je bent. Hoe je er ook uitziet. Wat je echt laat zien, komt van binnenuit. Je karakter. Ben je aardig en behulpzaam? Ben je vrolijk en opgewekt?
Kijk ook eens naar de ander. Die is vast ook benieuwd hoe het gaat worden. Zie je hem of haar? Als je alleen op jezelf let, mis je contact met de ander. Iedereen wil en mag gezien worden. Kijk naar elkaar. Zorg voor elkaar. Samen ben je kleurrijk.
Het thema van de Brugdienst was 'Kleur Bekennen'. We lazen van de prachtige mantel van Jozef. We beeldden met elkaar uit dat je je eigen kleuren mag laten zien. Soms verstop je ze, omdat je voelt dat de anderen je bekijken, je te opvallend vinden. Je stopt je eigen kleur weg en wordt kleurloos en onzichtbaar in de massa. Onopvallend in de groep, maar dat voelt niet fijn. Zo'n jas, past jou niet. Laat je kleur weer tevoorschijn komen. Verstop ze niet. Straal en schitter!
De jongeren kregen in de dienst een eigen etui. Allemaal in een eigen kleur met hun naam erop. Allemaal anders, want niemand is hetzelfde. Handig op je nieuwe school en een mooi aandenken aan de Kinderkerk.
Na de dienst deelden de jeugdouderlingen een korte enquête uit voor de ouders en de jongeren. Hierdoor willen ze te weten komen hoe het jeugdwerk het beste ingevuld kan worden voor deze kleurrijke groep. Wie 'm gemist heeft, kan altijd informeren bij Leo de Vos of een van de andere jeugdouderlingen.
We danken jullie voor de fijne jaren en wensen jullie nu allemaal een heerlijke zomervakantie toe en veel succes op jullie school!
Namens de Kinderkerk,
Loura Dekker en Caroline van Velden

Voor de foto's van de brugdienst zie: fotoalbum
terug