Protestantse Kerk in Nederland
 
 
De Commissie Jeugdclubs De Commissie Jeugdclubs

De PGM Jeugdclubs
Voor de leeftijdsgroepen na de basisschool worden clubs georganiseerd. De clubs komen in verschillende frequentie bijeen, meestal 1 maal per 2 á 3 weken, soms bij de leiding thuis, maar de kerkgebouwen bieden ook voldoende mogelijkheden tot het houden van clubavonden.

Het clubwerk wil, werkend vanuit het evangelie een ontmoetingspunt zijn voor jongeren van 12 tot en met ongeveer 20 jaar, waarbij zij in een ontspannen sfeer geleid worden bij het verdiepen van de persoonlijke geloofsbeleving en het beoefenen en bevorderen van onderlinge gemeenschap.
Dat kan door middel van het spelen van een spel, het voeren van een discussie, het bekijken van een film enz., maar ook door het samen ondernemen van activiteiten.

Dit jaar hebben we als leiding afscheid genomen van Elly Anne van der Kruk, Linda Mostert, Annemarie Noordam en Nancy van der Ende.
Gelukkig hebben we in Ellen Prins, Ciska Wolgen en Carine Steenks enthousiaste opvolgers gevonden, zodat alle clubs weer voorzien zijn van leiding.

Het clubseizoen loopt van september t/m maart en in die periode houden we voor de klassen 1 tot en met 3 van het Voortgezet Onderwijs, naast de ‘gewone clubavonden’ een startavond, vieren we Sinterklaas en/of Kerst met elkaar en vaak gaan we tussendoor nog eens een keer een leuke activiteit doen. Dat kan zijn zwemmen, bowlen, schaatsen o.i.d.
Verder hebben we met elkaar in maart een gezamenlijke broodmaaltijd in de kerk. In 2012 was dat bijvoorbeeld voorafgaand aan de 4Udienst in de Hoeksteen. Daarbij worden de kinderen van groep 8 van de basisschool ook uitgenodigd. We eindigen het seizoen in maart of april met een eindmiddag of –avond.

De oudere groepen organiseren zelfstandig hun activiteiten.

Als leiding komen we zo’n vier keer per jaar bij elkaar om te evalueren, afspraken te maken en taken te verdelen.
De indeling van de clubs is als volgt:
- jongens 12-13 (1 V.O.) Martin Prins en Ruben van den Berg
- meisjes 12-13 (2 V.O.) Saskia van Koppenen Wil Oudshoorn
- jongens 13-14 (2 V.O.) Arjan Verduijn en Bram Prins

- meisjes 13-14 (2 V.O.) Ellen Prins en Margreet Verduijn
- meisjes 14-15 (3 V.O.) Ciska Wolgen en Carine Steenks
- jongens en meiden 15-16 Mascha van den Berg en Sylvia Hordijk
- jongens en meiden 16-17 Erik Hofland en Arjen Robbemond
- meiden 18+ Aad Kruk en Danielle
- jongens en meiden 19+ Karin Huysman
secretaris: Jolanda Petterson
mentrix: Margreet Verduijn

Verslag seizoen 2012-13 (tot dusverre)

Op vrijdag 28 september jl. hebben we de startavond gehouden bij Hoeve Bouwlust. Tijdens een ‘oer’gezellige boerensurvival hebben jeugd en leiding kennisgemaakt met elkaar. Inmiddels draaien alle clubs op volle toeren en zijn we als leiding doende wat data en activiteiten vast te stellen voor het lopende seizoen.
Nadere informatie hierover gaat via de clubleiding en er wordt regelmatig een stukje geplaatst in Samen.
Voor meer informatie of eventuele vragen en opmerkingen kunt u altijd een berichtje sturen naar ons onderstaand emailadres:
jeugdclubs -at- pgmaasdijk.nl    ( zelf het @ op de juiste manier invullen ipv -at- )

 

terug
 
 
 

Inloggen


 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.