Gemeente-zijn in coronatijden, een luisterend oor voor elkaar Gemeente-zijn in coronatijden, een luisterend oor voor elkaar
De betrokkenheid op elkaar is juist in deze tijd goed zichtbaar. In de afgelopen paar weken kreeg het bezoekwerk in onze gemeente een heel andere vorm. Het is vreemd om niet op de gebruikelijke wijze bij u op bezoek te kunnen komen, maar het is goed om voorzichtig te zijn.
Ouderlingen, pastorale medewerkers, wijkmedewerkers, predikant en seniorenpastor hebben in de afgelopen tijd vele gemeenteleden telefonisch te woord gestaan om te horen hoe het gaat. En zo te horen belt u elkáár ook op om mee te leven. Dat is waardevol, dat is gemeente-zijn!
In de komende weken blijven we graag telefonisch met u in contact. Bent u nog niet gebeld, maar heeft u daar wel behoefte aan, geeft u dan even een seintje. We willen u aanmoedigen om zelf ook de telefoon te pakken als u ergens hulp bij nodig heeft óf als u gewoon even wilt delen wat u bezighoudt.
Opvallend was dat zich in de eerste week van RIVM-maatregelen, landelijk honderden vrijwilligers aanmelden om anderen te helpen. Maar haast niemand vroeg om hulp. Dat bewijst maar weer hoe we als mensen het liefst zelfstandig zijn, ook als we het even moeilijk hebben. Juist als gemeenschap van christenen geloven we dat we het niet allemaal alleen kunnen én hoeven te doen. Ook in onze gemeente zijn er veel mensen die wat voor een ander willen betekenen: een boodschap, een praatje, een kaartje, een gebed. Laat u het weten als we er voor u kunnen zijn?

Namens de pastorale raad, 
ds. Hugo Habekotté en Anne Stelma-Ribberink, seniorenpastor
terug