zondag 20 november 2022 om 9:30

Laatste zondag kerkelijk jaar
Voorganger(s): ds. F. den Oudsten

Zie hier de orde van de dienst

Collectes:
1e Diaconie 2e Kerk.


Kinderkerk:
voor groep 1 t/m 8.


Oppasdienst:
Berna van Dijk en Elize van Loenen.

Gebedsteam:
het gebedsteam is na de morgendienst aanwezig in de gedenkhoek
om met u/jou persoonlijk te bidden en danken. Voel je vrij om te komen.

Vooruitblik zondagmorgen – Ga jij naar de hemel?
Is er leven na de dood? Voor veel mensen is dat duidelijk. Er is nooit iemand teruggekeerd, na dood is het over en uit! Toch? De Bijbel gaat uit van leven na de dood. En stel dat de Bijbel gelijk heeft, er leven na de dood is… een hemel… Dan gaan we allemaal naar hemel! Toch? Tuurlijk!

De hel bestaat niet, niemand is zo slecht dat hij/zij naar de hel moet. Die is er alleen voor echt slechte mensen. En niemand van ons of onze familie/vrienden is zo slecht… De Bijbel gaat uit van leven na de dood, van een hemel, maar ook van een hel… Als er een hel is, dan is die leeg! Toch? Geloven we dat echt? Dat mensen die deze aarde tot een hel maken, straks in de hemel zijn?

Zal God het risico lopen dat de hemel verpest wordt door slechte mensen? Ik geloof dat niet, de Bijbel ook niet… De hemel en hel zijn er volgens de Bijbel echt, er is leven na dood, goed en slecht, hemel en hel… De vraag is, ga jij naar die hemel? Ik verklap alvast het antwoord, zodat u/jij niet ongemakkelijk naar de preek hoeft te luisteren. Wij gaan niet naar de hemel, de hemel komt naar ons. Of beter gezegd: we gaan eerst wel naar een hemelse plek, maar uiteindelijk komen de nieuwe hemel en de nieuwe aarde naar ons.

Uiteindelijk gaat dus niemand van ons naar de hemel! Maar uiteindelijk komt de hemel naar ons. God wil jou dan ontmoeten, in zijn hemel, maar wil jij dat ook? En wil je Hem ook nu al ontmoeten? We lezen zondag met elkaar Openbaring 21 : 1-7 en denken op deze laatste zondag van het kerkelijke jaar over het hemelse leven straks én nu.
 

terug