Nieuwe Bijbelvertaling NBV21 Nieuwe Bijbelvertaling NBV21
 
Wist u al dat er een opvolger is van de Nieuwe Bijbelvertaling? Deze opvolger heet NBV21 en is een voortvloeisel uit de NBV van 2004. U kunt deze nieuwe vertaling inmiddels aanschaffen. Er waren 3 belangrijke redenen voor het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap om deze vertaling te maken: (1) taal staat nooit stil, dus het is goed om weer een sprongetje naar de actualiteit te maken (2) lezers hebben na de oplevering van NBV 2004 massaal reacties ingestuurd, deze zijn één voor één bekeken en overwogen en (3) er hebben ontwikkelingen in bijbelwetenschap en historische context plaatsgevonden.

Het bijbelgenootschap heeft een podcast-serie uitgebracht over deze vertaling: “op weg met de NBV21”. In 9 afleveringen van ongeveer 40 minuten word je meegenomen door een bijbelstuk. Er wordt uitgelegd wat er gewijzigd is, waarom deze wijzigingen doorgevoerd zijn en hoe dit tot stand gekomen is. Het is een prachtige serie. Luister maar via Apple, Google, Spotify of de website https://nbv21.nl. Op deze website is natuurlijk ook meer te lezen over de NBV21.

Het beamerprogramma dat wij gebruiken, KerkBeamer, heeft de NBV21 al beschikbaar gemaakt. PG Maasdijk is ook op dit gebied helemaal bij de tijd!

Wilco Vahrmeijer
terug