Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente te Maasdijk
 
 
Pastoralia Pastoralia
Van Vrijdag  25 september tot en met Zondag 4 oktober ben ik een week afwezig. Voor acute pastorale zaken neemt u contact op met de scriba. Voor overige pastorale vragen kunt u terecht bij uw wijkouderling of bij ds. Gert den Hartogh.
lees meer »
 
Orgelconcert "Jaarrond" op 25 september

Orgelconcert "Jaarrond" op 25 september
Het orgel in onze Dorpskerk is begin dit jaar grondig onder handen genomen. Een dergelijke opknapbeurt is reden tot een muzikaal feestje en wij hebben vakorganist Aarnoud de Groen bereid gevonden een concert te verzorgen. Aarnoud is bekend met Maasdijk, meerdere malen heeft hij met koren opgetreden en daarbij de samenzang begeleid. Tevens zal de orgelbouwer een uitleg geven over de werkzaamheden die ......
lees meer »
 
Loterij 2020 Loterij 2020
Bij het verschijnen van deze Samen zit de grote vakantie er al weer op en gaan we weer beetje naar ‘normaal’ ritme. Scholen en sport hebben weer een start gemaakt, maar naar/aan het werk zijn zal voor velen best nog verschillend zijn.
lees meer »
 
Van het gebedsteam Van het gebedsteam
De afgelopen periode zijn wij vanuit ons eigen huis beschikbaar geweest, na elke uitgezonden kerkdienst, om met jullie te bidden.
lees meer »
 
Stoelen actie Stoelen actie
Beste Gemeenteleden,

De actie is ‘koop een kerkstoel en je krijgt een strandstoel cadeau’.


Het vernieuwde kerkgebouw is bijna klaar, de bouwvakkers kunnen gelukkig gestaag doorwerken. Zoals het er nu uitziet vindt de verbouwing plaats binnen budget. Toch lijkt het ons leuk om een ludieke actie te voeren en u
lees meer »
 
De historie van de Gereformeerde kerk te Maasdijk De historie van de Gereformeerde kerk te Maasdijk
Op de website: GereformeerdeKerken.info, is een artikel in 2 delen verschenen die een historisch overzicht geven  betreffende de voormalige Gereformeerde Kerk te Maasdijk.
Het is een uitgebreid overzicht waarvoor o.a. de volgende bronnen zijn gebruikt:

T. van Dijk, Tz., De Gereformeerde Kerk van De Lier. Grepen uit haar 125-jarig bestaan. De Lier, 1977 ;Gemeenten en Predikanten van de Gereformeerde Kerken in Nederland (…). Leusden, 1992 ; Jaarboeken (ten dienste) van De Gereformeerde Kerken in Nederland. Goes, div. jrg. ; J.G. de Ridder, De Kerkhistorie van het Westland. Zaltbommel, 1966 ; L. Voogd-Hofman e.a. (red.), Gereformeerde Kerk Maasdijk. 100 jaar in woord en beeld. Maasdijk, 2004

Kortom, zeer de moeite waard.      Klik hier voor deel 1 van het artikel
Onderaan deel 1 is een link geplaatst naar deel 2, zodat lezers makkelijk kunnen 'doorklikken'. 
 
De Bloemencommissie zoekt hulp!

De Bloemencommissie zoekt hulp!

Zet u/jij graag de bloemetjes binnen?

Dan zijn wij op zoek naar u/jou! Als bloemencommissie zorgen wij wekelijks voor een fleurig bloemetje of mooie plant in de kerkzaal en het boeket dat op zondag gaat naar een gemeentelid als felicitatie of steuntje in de rug….
Graag zouden wij .....
lees meer »
 
Nieuwsbrief per email Nieuwsbrief per email
Nieuwsbrief
Periodiek verschijnt een digitale nieuwsbrief voor de gemeente.  Deze nieuwsbrief wordt verzonden aan de gemeenteleden van wie het e-mailadres bekend is in de .... 
lees meer »
 
 
 

Inloggen


 

Startdienst (Dorpskerk)
datum en tijdstip 20-09-2020 om 9:30
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.