Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Op weg naar Pasen - Kerkdiensten Op weg naar Pasen - Kerkdiensten

Om u te ondersteunen bij bezinnen en inkeer, hebben we ervoor gekozen om het lijdensevangelie centraal te zetten in de kerkdiensten: vanaf a.s. zondag 21 februari t/m Stille Zaterdag is er een doorlopende lezing uit Mattheus 26 en 27. De enige uitzondering in deze serie is de doopdienst van 21 maart. Alle gastpredikanten zijn inmiddels geïnformeerd door onze preekvoorziening. Hen is gevraagd om de gekozen lezing in de desbetreffende dienst centraal te zetten en een brug te maken naar onze tijd en ons leven.

Dit jaar zullen er in de Stille Week ook weer vespers gehouden worden: maandag 29 maart t/m woensdag 31 maart. Ook zijn er diensten op de dagen daarna: Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag. Als de corona-maatregelen geen gemeenteleden toestaan of slechts een te beperkt aantal, zorgt het mediateam voor uitzendingen in beeld en geluid.

Onze liedboeken kennen veel liederen die passend zijn voor deze periode. Een heel aantal melodieën zijn bestand gebleken tegen honderden jaren “kerkzijn”. De melodie van “o hoofd vol bloed en wonden” komt uit ca 1600, is gebruikt in de Matthäus Passion (ca 1736) en staat in ons liedboek onder 576b. We hebben er voor gekozen om in de diensten deze bekende liederen uit de Matthäus Passion te laten zien en horen, precies passend in de lezing zoals het muziekstuk voorschrijft. Het zijn fragmenten van 1 a 2 minuten van een recente uitvoering, Nederlands ondertiteld.

Laat u meeslepen door de muziek, sfeer, lezing en uitleg, en mis geen uitzending in deze veertigdagentijd. Wij wensen u een waardevolle veertigdagentijd toe, want dat is dé manier om toe te leven naar het grote feest van Pasen: het leven wint het van lijden!


 
terug
 
 
 

Inloggen


 

Kerkdienst (via kerkdienstgemist.nl)
datum en tijdstip 28-02-2021 om 9:30
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.