Uit het hart gegrepen Uit het hart gegrepen
Sta op en schitter!

Bijzonder hoe dat soms kan gaan. Precies wanneer je het nodig heeft biedt iemand je een woord, een tekst, een belletje of kaartje passend voor jou op dat moment. Dit mocht ik ook weer ervaren deze week toen ik een prachtige tekst kreeg aangereikt.
Het was een Engelse tekst en gaf weer dat we vaak bang zijn om te stralen terwijl er zoveel moois en krachtigs in ons is gelegd als kinderen van God.
 
De tekst deed me denken aan de woorden uit Jesaja 60:1 “Sta op en schitter! Je licht is gekomen. Over jou schijnt de luister van de Heer.”

Wat hebben we vaak de overtuiging om onszelf klein te houden. “Wie ben ik om te solliciteren op deze baan? Wie ben ik om me aan te melden voor deze taak binnen onze gemeente? Er zijn anderen die dat vast veel beter kunnen. Ze zien me aankomen! Wie zit er nu op mij te wachten? Wie ben ik om… enz.” Tegelijkertijd lijkt er in die woorden al een bepaald verlangen te zitten… Ergens zou je het wel willen, maar je laat je tegenhouden door belemmerende gedachten of overtuigingen. 

In mijn werk als coach (i.o.) mag ik meegenieten, wanneer iemand meer zicht krijgt op zijn of haar door God gegeven kwaliteiten en talenten en daar ook mee aan de slag durft te gaan in werk- en/of privésituaties. Wat een ontdekkingsreis kan het zijn als je de belemmeringen gaat herkennen en vervolgens ook kunt ontmantelen. Stapje voor stapje mogen we meer en meer gaan schitteren, tot eer van Hem en Zijn schepping. Zo hoop ik nog velen hierin te mogen begeleiden. En hoop ik dat we als broers en zussen elkaar mogen aanmoedigen. Met het Licht van de wereld als onze grootste supporter. Sta op en schitter! Of zoals Eline Bakker in haar gelijknamige lied zingt: 

Ontwaak uit je slaap 
Kom tevoorschijn
Ga staan want je licht is gekomen
Ontwaak uit je slaap
Kom tevoorschijn
Jezus schijnt over jou

Sta op en schitter
Breng elk hart weer hoop
Ketenen breken
En vallen op de grond
Wanneer jij opstaat
Breekt Gods glorie door
Want Jezus schijnt over jou


Hartelijke groet,
| Rianne van Duijn
terug