Vrienden voor het leven – Gezins-/Brugdienst zondagmorgen 10.00u (!)

Vrienden voor het leven – Gezins-/Brugdienst zondagmorgen 10.00u (!)

Wie zijn jouw echte vrienden? Wie zijn over 10 jaar jouw echte vrienden? Voor kinderen, tieners, jongeren zijn dat spannende vragen. Want door een nieuwe school, een nieuw team, een nieuwe klas krijg je nieuwe vrienden. Als je ‘nieuwe’ vrienden hebt, heb je dus ook ‘oude’ vrienden. Omdat je elkaar uit het oog verliest. Of omdat oude en nieuwe vrienden niet samengaan. Of …
Hoe dan ook, echte vrienden hebben is heel waardevol. En vrienden blijven vraagt ook iets van jou, van die ander. Zeker als je wilt dat het vrienden voor het leven worden.
Zondagmorgen in de Brugdienst, waarbij de tieners van groep 8 afscheid nemen van de kinderkerk en de overstap maken naar de jeugdkerk, lezen we over David en Jonathan. Twee vrienden voor het leven die er alles aan moeten doen om die vriendschap in stand te houden. Want koning Saul, de vader van Jonathan, wil David doden… Hun vriendschap is dus levensgevaarlijk. Wat kunnen we van deze twee vrienden en hun vriendschap leren? We gaan er zondagmorgen verder over nadenken.
In deze gezinsdienst spelen we preekbingo, er is kinderkerk voor de kinderen van groep 1-4 en crèche voor de allerkleinsten. Iedereen van harte welkom in deze dienst die om 10.00u (!) begint.


Floris den Oudsten v.d.m.
predikant Protestantse Gemeente Maasdijk

 

 
terug