Wie is Jezus voor jou? – vooruitblik zondagmorgen 12 maart  Wie is Jezus voor jou? – vooruitblik zondagmorgen 12 maart 
 
Wie…is…de…Mol? De vraag die miljoenen Nederlanders momenteel bezighoudt. Zaterdagavond vindt de ontknoping plaats en zullen miljoenen Nederlanders aan de buis gekluisterd zitten. Om het antwoord te horen op die ene vraag : wie…is…de…Mol? 
Een vraag die mensen al eeuwenlang bezighoudt is, ‘wie is Jezus?’ Weet jij wie Jezus is? Stel dat iemand het aan jou zou vragen, kan jij dan kort kunnen uitleggen wie Jezus is? En als die ander doorvraagt, wie is Jezus voor jou, wat betekent hij voor jou, wat zou je  daar dan op antwoorden? Niet met je hoofd, maar met je hart. Niet een feitelijk antwoord, maar over jouw relatie met Jezus. Wat zou jij missen als Jezus er niet was, als je die niet zou kennen? 
Grote vragen die opkomen uit het Bijbelgedeelte wat we zondagmorgen samen zullen lezen. Als Jezus zijn leerlingen vraagt wie de mensen denken dat hij is, wie zijzelf denken dat hij is… Lees gerust thuis alvast in Markus 8 vanaf vers 22.  
We sluiten zondagmorgen aan bij het thema van het project van de kinderkerk ‘Wie? Wat? Waar? Op zoek naar wie Jezus is’ Maar ook de ‘eyeopener’ van Follow Me komt langs en de profeten van On Track. 
Weet je welkom! De allerkleinsten in de crèche, de kinderen bij de kinderkerk, de jongeren in de jeugdkerk en alle anderen in de grote mensen kerk. Zie je zondag?! 
 
p.s. De preek is nog niet klaar, maar misschien wil ik ook nog kort iets vertellen over Willeke. En anders  zal ik haar waarschijnlijk de komende weken een keer noemen in de preek. Het indrukwekkende verhaal van een jonge moeder, een dertiger, die God op een bijzondere manier leert kennen… 
( zie het artikel hieronder/hiernaast)
terug