Belijdeniscatechisatie – verdiepingscursus christelijk geloof Belijdeniscatechisatie – verdiepingscursus christelijk geloof
Waarom ga jij naar de kerk? Waarom geloof je? Waarom ...?
Velen gaan wel (eens) naar de kerk, zeggen wel te geloven, maar waarom?

Dat is nog best lastig uit te leggen. Aan jezelf, laat staan aan anderen.
Daarom is het goed om je verder in het geloof te verdiepen. Echt open te staan voor wat er wel of niet gebeurt als je meerdere avonden intensief met een groep optrekt die nadenkt over het christelijke geloof.

Daarom voor u, voor jou, de vraag: “Wil je de komende periode samen met mij en andere geïnteresseerden je verder in het geloof verdiepen?” Praten over wat het voor jou en voor anderen betekent en hoe dit kan bijdragen aan jouw relatie met God. “Wil je met de gedachte spelen dat je in de toekomst belijdenis gaat doen, over een jaar of twee jaar bijvoorbeeld.

Je willen uitspreken ‘ja, ik geloof in God!’ Stel je zelf de vraag maar eens een keer voor de spiegel: “Waarom zou ik dit wel/niet willen doen?” of “Waarom zou ik dit voor me uitschuiven?”

En als je twijfelt, je afvraagt of het wel iets voor jou is… Een jaar rond twee- of driewekelijks met anderen nadenken over de belangrijkste christelijke kernthema’s, daar wordt niemand slechter van. En later praten we dan nog wel eens verder over wel/niet belijdenis doen.
-  Maar ook als je al lang geleden belijdenis hebt gedaan, maar het geloof zegt je steeds minder, weet je dan ook welkom op deze bijeenkomsten. Om nog eens een periode intensief met het geloof bezig te zijn.
In oktober wil ik dit opstarten, noem het een verdiepingscursus christelijk geloof. Op de eerste kennismakingsbijeenkomst zal avond en precieze tijdstip worden bepaald. Als ik terugdenk aan de belijdeniscatechese van de afgelopen jaren in Bruinisse en Enter krijg ik nu alweer zin in het nieuwe seizoen. Het zal vast weer heel anders zijn, mensen maken de sfeer en bepalen voor een belangrijk deel het gesprek. Maar één ding zal hetzelfde zijn, we zullen veel van elkaar, van de Bijbel en van God leren.
En als je dan van plan bent hiernaartoe te gaan en je hebt een vriend/vriendin of man/vrouw, neem die dan ook gerust mee, want hoe fijn kan het zijn als je zoiets moois met elkaar kan delen. Gelovig, ietsist of atheïst en alles er tussenin is van harte welkom!
Ben je geïnteresseerd of wilt u er over doorpraten? Neem dan contact me op!

Floris den Oudsten v.d.m
terug