Ben jij beschikbaar?! – vooruitblik zondagmorgen 17 december

Ben jij beschikbaar?! – vooruitblik zondagmorgen 17 december

Ben jij geschikt of ongeschikt voor het Korps Commando Troepen? Of ben jij beschikbaar om geschikt gemaakt te worden? Defensie zoekt namelijk geen krachtpatsers, maar heel gewone burgers met de juiste instelling en wil door training/testen de ware aard van mensen ontdekken.
Ben jij bereid, beschikbaar, ten koste van alles? Door te gaan voor het doel, wat het ook kost? Haal jij de eindstreep in de uitdaging van jouw leven?
Abraham was geen geloofskrachtpatser, niet geschikt, niet van zichzelf in elk geval… Maar iemand van wie God test hoever hij durft te gaan. Abraham is beschikbaar, God maakt hem geschikt. Eerder was hij bereid om alles achter te laten : land, familie, vrienden. Om te vertrekken met bestemming onbekend. Zich te besnijden… 25 jaar wachten op het kind van de belofte. Paar weken terug lazen we dat Abraham bereid was om zijn 2e vrouw en 1e kind weg te sturen… Zondagmorgen Genesis 22, de climax van hoever Abraham durft te gaan. God gehoorzamen ten koste van alles, is Abraham dan ook beschikbaar?
En wij, zijn wij voor God beschikbaar? Ook als het ten koste van alles is? Abraham laat zien dat als jij beschikbaar bent, God je geschikt maakt, Boven alles : je zegent!
Op de derde Adventszondag de climax in het verhaal van Abraham en God. Benieuwd hoe dit verhaal alles te maken heeft met Advent en Kerst? Welkom zondagmorgen in de kerk!
 
terug