Ben jij een zondaar? – vooruitblik zondagmorgen 12 febr

Ben jij een zondaar? – vooruitblik zondagmorgen 12 febr

Ruim 1 op de 5 huishoudens heeft problematische schulden… Laat dat even op je inwerken… We kennen de verhalen van het Toeslagenschandaal, maar denk ook aan gokschulden, de soms dubieuze rol van incassobureaus of onbetaalde leningen bij familieleden of vrienden met alle tragische dynamiek erom heen.
Heb jij schulden? Bij de bank, je ouders, vrienden? En heb jij ergens schuld aan, ben jij een schuldenaar? Zondagmorgen horen we Jezus een gelijkenis vertellen over twee schuldenaars. De één met een grote schuld, onmogelijk af te lossen. De ander met een kleinere schuld, misschien nog wel af te lossen. En Jezus vertelt die gelijkenis als er een zondares zijn intieme cirkel binnenkomt. Een vrouw van wie de hele stad wist dat ze een zondares was. Zal ze altijd door rood hebben gereden?
Dat roept de vraag op : ben jij een zondaar/zondares? Heeft God jou veel zonde/schuld (te) vergeven, kwijt te schelden/gescholden?
Lukas laat met dit verhaal zien wat er gebeurd als Gods liefde invloed krijgt op het leven van mensen. En welke reactie dat oproept bij omstanders, in dit geval een farizeeër, een vroom en gelovig iemand. Het is dus dit keer geen tweeluik maar een spiegelverhaal, lees het thuis alvast in Lukas 9:36-50. Durf jij zondagmorgen in die spiegel te kijken? En wat heeft dit ons als geloofsgemeenschap te vertellen? Weet je van harte welkom!
 
terug