Bookart solo-expositie Bookart solo-expositie
Als u dit leest vindt op 24 en 25 oktober het laatste weekend plaats van deze expo.

U vindt er de avondmaalsloper van vijf jaar geleden, gemaakt ter herinnering aan de terroristische aanslag in Parijs van Charlie Hebdo. In de Avondmaalsdienst in de Dorpskerk hebben we met vijftig mensen hieraan het Avondmaal gevierd. De loper: in het midden het symbool van de kerk en verder rode vlekken die het drama vormgeven.

De opgewaardeerde oude liedboeken uit Maasdijk zijn op de expositie ook te bewonderen: op een tafel in een andere ruimte liggen meer dan driehonderd liedboeken met gedeeltelijk beschilderde buitenkanten.

Op deze wijze houd ik het verhaal van mijn kerk levend. De bezoekers krijgen een handgeschilderd kerkblaadje mee en een donatie kan in de stok met kerkzak gedaan worden. Bezoekers proeven zo aan tradities die hen soms vreemd zijn. Waarde toekennen aan mijn kerktraditie gaat zo de wereld door.
Ik verzamel kerkboeken voor steeds grotere installaties, maak mijn traditie als levend onderdeel zichtbaar aan mensen. Ik vertel zelf in Wateringen het verhaal erbij. U bent welkom om langs te komen. De expositie is te bewonderen in De Hofboerderij te Wateringen, Hoflaan 1. Vragen kunnen per mail of per app gesteld worden.

            Adrie Huisman
terug