Collecte Diaconie – Noodhulp Syrië Collecte Diaconie – Noodhulp Syrië
De onrust in het noordoosten van Syrië houdt maar niet op. Opnieuw moeten duizenden Koerden en Assyrische christenen het gebied ontvluchten. Om deze nieuwe, enorme stroom vluchtelingen te kunnen helpen is uw hulp hard nodig.
Naar verwachting trekken de komende weken duizenden kinderen, vrouwen en ouderen de grens met Irak over. Door het onverwacht hoge aantal vluchtelingen zitten de kampen daar inmiddels zo vol, dat veel mensen geen hulp kunnen krijgen.
ZOA maakt zich grote zorgen over de situatie. Zeker met de winter in aantocht. “Veel vluchtelingen komen letterlijk alleen met een tasje kleding de grens over, doordat ze zo halsoverkop zijn vertrokken voor het geweld. Ze hebben écht helemaal niets meer. In december worden veel regen en temperaturen onder het vriespunt verwacht. Maar noodzakelijke spullen om dat te overleven, zoals warme kleding, een kachel of dak boven hun hoofd hebben ze niet. Dat is iets waar we ons grote zorgen over maken, in de toch al schrijnende situatie.”
Hoewel de eerste hulppakketten geregeld zijn door de VN, blijkt het aantal vluchtelingen veel hoger te zijn dan vooraf was verwacht. Om iedereen te kunnen helpen, is extra hulp nodig. ZOA start daarom een noodhulpactie. Met name gezinnen die niet terecht kunnen in een vluchtelingenkamp wil ZOA helpen met een noodpakket. Voor € 55,00 krijgt een gezin een pakket met alle noodzakelijke spullen om te overleven.

Zondag 24 november collecteert de diaconie voor Noodhulp in Syrië. Van harte bij u aanbevolen.
terug