Collecte 5 februari: In de brand.. uit de brand! Collecte 5 februari: In de brand.. uit de brand!

 

De brand
Woensdag 14 december werd Valea Screzii opgeschrikt door een hevige brand in een gebouw. De brandweer kon niets meer doen om het gebouw te redden. Wel konden ze voorkomen dat de brand uitsloeg naar naastgelegen huizen en konden er wat spullen worden gered.


Het gebouw voor de brand, nog in de steigers.


De brand die het gebouw volledig in de as legde.

Het gebouw bevatte naast slaapkamers een computerlokaal, hier kregen de oudere kinderen computerles. Verder bestond het uit een kantine en een voedselmagazijn, dat vol lag voor de kerstdagen.

 


De oorzaak van de brand is niet bekend. Wel voldeed het gebouw aan de brandweereisen.
Een nieuw gebouw is hard nodig in dit dorp. Het geeft op dit moment onderdak en kansen voor een beter toekomst aan ruim 400 kinderen.

Uit de brand
Het bedrag dat met de collecte wordt opgehaald zal volledig worden gebruikt voor de bouw van het nieuwe gebouw. 

Alle voedselhulp en contacten met het dorp doen wij via Nico, een Roemeense Nederlander die vlakbij het dorp woont.

Hij zal samen met zijn knecht de elektriciteit gaan aanleggen. Zij doen dit pro Deo. Verder is een transportbedrijf bereid om tegen kostprijs bouwmaterialen af te leveren. In de omgeving zijn vrijwilligers genoeg om te metselen. Als er nog wat geld over is wordt het gebouw uitgebreid. Alle ruimte is namelijk meer dan welkom.

Zoals elk jaar willen we ook dit jaar een bezoek gaan brengen aan het dorp. Het verslag ervan en de foto’s kunt u dan hier vinden. Uiteraard betalen we de kosten van zo’n bezoek altijd volledig zelf. Al het gesponsorde geld wordt volledig gebruikt voor de uitvoering van de projecten.


Een nieuw gebouw, dat meehelpt aan de basis van hun toekomst.

Met een hartelijke groet, 

Theo Kaijen
Oost-Europa Commissie Maasdijk


P.S. Op http://www.metropolistv.nl/nl/themas/baby-s/de-grootste-familie-van-roemenie vindt u een documentaire over de opvang van alleenstaande moeders in het dorp.

 

terug