Kerststerrenochtend

Kerststerrenochtend
Goedgekleed en goedgemutst kwamen de bezoekers naar de expo van getekende schepen die in geborduurd waren. Een aantal ervan zijn tijdens een breek van de zondag in de Prinsenhof bewerkt. In een geanimeerde sfeer werd er genoten van warme chocolademelk. Naast de schepen was er uitzicht op de kerststerren. Flinke belangstelling zorgde voor gezellige gesprekken. Een toelichting werd er gegeven over honderdvijftig jaar Waterweg, waarvoor de schepen getekend zijn. Een geborduurde versie is nu te zien in het Maassluis museum als onderdeel van een groepsexpo van vele schilders van het Scheur in Maassluis.
Aan het eind ging iedereen zijn weg met twee sterren. Een om er te delen met iemand als een extra glimlach in het soms harde bestaan van het moment.
De kou kon niemand deren. Gezien de ervaring van jaren in deze onverwarmde kas hoeft de dure gasprijs geen belemmering te zijn elkaar te ontmoeten in onverwarmde ruimtes. Warme chocolademelk doet wonderen.
Vanwege de boycot van regenboogsymbolen in Qatar was er een oranje-installatie met regenboogvlag. Een knipoog naar een wereld die soms behoorlijk intolerant kan zijn.
Zo kijken we terug op een geslaagde ochtend.

Ria en Adrie
 
terug