Ondernemerskerk / ondernemers en kerk woensdag 19 oktober Ondernemerskerk / ondernemers en kerk woensdag 19 oktober
Kom op verhaal in de energiecrisis
De laatste maanden stijgen de zorgen van veel ondernemers parallel mee met de energieprijzen. Ondernemers maken zich zorgen over de toekomst van hun bedrijf en hun gezin. Ik lees erover in de krant en op internet en ik hoor erover als ik soms een ondernemer spreek. Ik merk dat er ook wel ‘schaamte’ is, er wordt liever niet over gepraat. En dan kan het naar binnen gaan, onder je huid zitten, opgekropt worden in je hart. Voor sommigen is het niet makkelijk om je zorgen onder woorden te brengen, en dan kan je vastlopen in je hoofd of hart.
Ik vroeg me af ‘wat kan ik voor ondernemers betekenen?’ Ik contactte een aantal ondernemers met de vraag : als ik een avond organiseer voor ondernemers en hun partners om zorgen te delen met elkaar, een pastorale insteek, zou jij dan naar zo’n avond komen? Om je hart te luchten, om op verhaal te komen, om elkaar een hart onder de riem te steken, om samen onze zorgen ook bij God te brengen. Om zo ook voor elkaar gemeente te zijn, een familie van God in tijden van vreugde maar ook van verdriet… De reacties waren verschillend. Maar er waren genoeg eerste aanmeldingen voor zo’n avond. Daarom wil ik bij deze alle ondernemers uit Maasdijk en omgeving die zich herkennen in het bovenstaande, uitnodigen op woensdag 19 oktober in de Dorpskerk. Een avond om ‘op verhaal te komen’. Wat is het verhaal van jouw bedrijf en hoe ga je om met zorgen? Hoe breng je pijn en verdriet onder woorden? En waar vind je hoop?
Vanwege het karakter van de avond zijn alleen ondernemers (incl. partners) en de predikant aanwezig. Je hoeft geen lid te zijn van de kerk om te komen. Het is een luisterend oor vinden, helpen om je zorgen onder woorden te brengen, en samen zoeken naar hoop en perspectief.
Om 20.00uur staat de koffie klaar. Aanmelding is niet verplicht, maar vanwege de koffie wel aanbevolen. Dat kan met een mail naar predikant@pgmaasdijk.nl
Van harte welkom,
ds. Floris den Oudsten
terug