Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Streekverband De Tien Streekverband De Tien
Een van de zes doelen van Streekverband De Tien is het Kenia Project van Wim van den Burg. De hoofddoelstellingen zijn: onderwijs - bouw van scholen, medische voorzieningen – bouw van kliniek, landbouw en economie – voedsel en werkgelegenheid, levensomstandigheden – bestrijding van de armoede.
De doelgroepen zijn mensen (vooral kinderen) die leven in armoedige en kansarme omstandigheden. De uitvoering van de projecten vindt plaats in eigen beheer en in samenwerking met de lokale bevolking. Op dit moment heerst ernstige droogte in Mpeketoni en omgeving. De voedselvoorziening is in gevaar. Het Kenia Project bereidt voedseldistributies voor in december. Oogsten zijn grotendeels mislukt. Op Tamani Junior School komen steeds meer kinderen naar school met een lege maag. Dankzij irrigatiemogelijkheden op Farmers’ Court gaat het daar heel goed met landbouw en veeteelt.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.wimvandenburg.nl. Van harte aanbevolen,

De Diaconie
terug
 
 
 

Inloggen


 

Geen dienst
datum en tijdstip 28-11-2021 om 19:00
Deze dienst is wegens COVID vervallen.
meer details

1e advent
datum en tijdstip 28-11-2021 om 9:30
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.