Groeiend verlangen Groeiend verlangen
Sinds begin dit jaar heb ik het gevoel dat God me op het hart heeft gelegd om meer een getuige van Jezus te zijn en Zijn liefde te tonen aan de mensen om mij heen. Over Jezus spreken met mensen waarvan ik weet dat ze net als ik Christen zijn gaat nog wel, maar om er over te beginnen tegen mensen waarvan ik het niet weet of waarvan ik juist weet dat ze (nog) geen Christen zijn vind ik lastig.
Waarschijnlijk niet geheel bij toeval kreeg ik eind augustus een preek toegestuurd van Ludwig Swinkels die hij had verkondigd in de EGMA in Maassluis. Ludwig is politieagent geweest waardoor hij getuige is geweest van veel gebrokenheid. Vanuit deze ervaringen werd bij hem een verlangen aangewakkerd om met het verspreiden en tonen van de liefde van Jezus een verschil te kunnen maken in het leven van anderen. Hij heeft zijn baan als politieagent opgezegd en is zich gaan toeleggen op het trainen van Christenen om uit te stappen.
Vanuit deze bediening biedt hij trainingen aan onder de naam “”Love & Impact”. Ik heb nu enkele van deze trainingen gevolgd en ook bij mij is het verlangen verder gegroeid om door het tonen van de liefde van Jezus impact te kunnen hebben in het leven van anderen. De training die ik volg bij Ludwig bouwt mij persoonlijk op en hopelijk geeft deze mij de vrijmoedigheid om openlijk over Jezus te kunnen praten, mensen te mogen en kunnen helpen vanuit liefde en voor mensen te bidden als zij hiervoor open staan.

Tijdens mijn kennismaking met het Focus-traject dat we als gemeente zijn ingeslagen realiseerde ik me dat het doel hiervan perfect aansluit op de training die ik volg bij Ludwig. Het mooie van Focus is daarbij dat we dit als gemeente willen gaan doen, niet individueel. Door het als gemeente te doen kunnen we elkaar bemoedigen en opbouwen. Bij Love & Impact wordt er gewerkt met duo’s/buddy’s die contact houden met elkaar over elkaars successen en moeilijkheden.
Ook in onze gemeente kunnen we elkaar helpen en motiveren om uit onze comfortzone te stappen en getuige te zijn van Koning Jezus. We mogen ons realiseren dat wij als Christenen goud in handen hebben met het evangelie en dat deze boodschap onbeperkt gedeeld moet worden. Jezus zegt in Mattheus 5:14-16 “Gij zijt het licht de wereld……Laat zo uw licht schijnen voor de mensen….”
Laten wij dit licht zijn in ons dorp, voor de mensen rondom ons. Dit licht hoeft niet gelijk een schijnwerper te zijn, zelfs het kleinste sprankje licht doet de duisternis verdwijnen. Tegen iemand zeggen dat God hoe dan ook van hem of haar houdt kan al iets in beweging zetten waar de Geest op voortborduurt.

Niet alleen een volle kerkzaal bepaalt of we succesvol zijn als gemeente maar bovenal de vrucht die we dragen.

Groet, Leo de Vos
terug