Verlangen naar God – vooruitblik zondagmorgen 12 november Verlangen naar God – vooruitblik zondagmorgen 12 november
Waar verlang jij naar? En is dat ook een smachten, hunkeren? Is het belangrijker, mooier dan alles en iedereen? Nog meer dan alles in dit leven? Dat kan trouwens van alles zijn. Het kan je vervullen met trots of schaamte. Je verlangen kan positief, maar ook negatief zijn… Wat leeft er heel diep in jou aan verlangens? En, verlang je ook naar God?
Zondagmorgen lezen we Psalm 63, een Psalm over verlangen in de woestijn. We denken na over wat dit verlangen is, in hoeverre wij die woestijn herkennen in ons leven en het verlangen naar God. Want, als jij verlangt naar God, zal God dat verlangen vervullen. Zou je dat willen? Waar verlang jij naar?!
We zingen/luisteren ook een paar prachtige liederen over verlangen.
‘Kom tot Hem’ - https://www.youtube.com/watch?v=KOpN4WGgzqA  en ‘Verlangen’ - https://www.youtube.com/results?search_query=verlangen+sela
Welkom zondagmorgen in Dorpskerk Maasdijk. De dienst begint om 9.30u. Er is crèche voor de allerkleinsten en kinderkerk voor de kinderen van de basisschool. Na afloop van de dienst kan je voor je laten bidden en we ontmoeten elkaar in de hal van de kerk met een bakkie koffie/thee of limonade. Kom zoals je bent, hopelijk vol verlangen.
Zondagavond is er om 19.00u een zangdienst met prachtige Psalmen, gezangen en liederen. Ook daar is iedereen van harte welkom!


Floris den Oudsten v.d.m.
predikant Protestantse Gemeente Maasdijk
 
terug