Wat is 4U? Wat is 4U?

Begin 2008 is er een idee geboren om iets nieuws voor de jongeren in Maasdijk op te zetten.

Het welbekende Dijkuurtje was gestopt en we merkten dat er wel degelijk honger is onder de jongeren naar een eigen vorm van geloofsbijeenkomsten.
Men zegt wel "Waar God een deur sluit opent Hij weer een venster"  Zo ook in dit geval. Na het een en ander uitgedacht en besproken te hebben  ging in Mei 2008 de eerste Jeugdbijeenkomst 4U van start. 

4U heeft als doel: Jongeren (met een Christelijke achtergrond) het gevoel geven dat we om hen geven en hen iets willen bieden wat betreft het geloof. Op een manier die op dit moment van hun leven bij hen past. Daarnaast het bieden van gemeenschap en contacten met andere Christelijke  jongeren. Hopend dat ze zo Jezus persoonlijk leren kennen.  En dat ze daarvanuit zelf gaan meewerken en het op den duur overnemen.

De opzet is anders dan de traditionele kerkdienst, daarom wordt het ook een Jeugd- of Jongerenbijeenkomst genoemd. 

Er wordt eigentijdse Christelijke muziek gespeeld door een band van o.a. Opwekking, Hillsong, Michael W. Smith, Kees Kraayenoord,  etc. 

Er is een spreker die een opbouwend woord spreekt, waarin Gods Woord centraal staat, maar dat geen preek hoeft te zijn.  Er is ruimte voor gebed, een gedicht of iets visueels, wat de jongeren aanspreekt. Vooral de ontmoeting met elkaar en de Liefde van God ervaren is wat we op dit moment belangrijk vinden. Juist in deze tijd waarin er zoveel op de jeugd afkomt en waarin het geloof een steeds kleinere plaats inneemt, vinden we het belangrijk dat we ze een prettige plek van ontmoeting kunnen bieden.

De opzet is dat de bijeenkomsten 4x per jaar worden gehouden. Dit kan eventueel worden bijgesteld als er vraag is naar meer.

De naam van deze bijeenkomsten is 4U. (Spreekt uit for You) De reden dat we het een speciale naam wilden geven is dat onder Christelijke Nederland er vele jeugdkerken ontstaan en deze ook een eigen naam hebben. En natuurlijk wil Maasdijk zich daarvan niet onderscheiden.

De betekenis van de naam spreekt voor zich: Voor U, Voor Hem. Maar ook voor u en jouw! Lekker kort zodat het makkelijk is om te SMSen naar elkaar. Het kruis in het logo staat er daarom niet voor niets in. In het logo zitten vele doordenkers verwerkt maar daar mogen u/jullie zelf over nadenken.

We hopen dat we vele jongeren mogen bereiken (ook niet gelovigen), met name in de doelgroep van 15-25 jaar. Maar natuurlijk zijn de ouderen en jongeren ook van harte welkom om eens sfeer te proeven. 

Zijn er vragen/opmerkingen /ideeen of wil je graag meedenken of helpen, stuur een berichtje naar de < contactpersoon >  en dan komt het goed.

terug