Broeders en zusters Broeders en zusters
Vanaf 14 september ben ik formeel als ‘ambulant predikant’ aan uw gemeente verbonden, ‑ hetgeen betekent dat Maasdijk vanaf dat moment toch ook een beetje mijn’ gemeente zal zijn. Voor mij een rare gewaarwording: na bijna twintig jaar predikant te zijn in Krimpen aan den IJssel het predikantschap nu in zekere zin te moeten verdelen of, beter gezegd, te moeten uitbreiden.

Ik wil er echter geen misverstand over laten bestaan, want ook al komt het woord ‘ambulant’ van het Latijnse ‘ambulare’ dat ‘lopen’ of ‘wandelen’ betekent en ook al duurt mijn contract officieel tot 1 september volgend jaar, - wat mij betreft is het niet een ‘klus’ die ik er wel even bij zal doen. Integendeel: van mijn kant zal ik trachten - en daar mag u mij ook op aanspreken - mijn werkzaamheden hier in uw midden met volle inzet te verrichten!

Wat mijzelf betreft: in 1959 geboren en vervolgens ook getogen als boerenzoon in het Zuid-Hollandse Lexmond, studeerde ik theologie in Kampen en Groningen. Vervolgens werd ik predikant in Silvolde-Gendringen (1986) en daarna in Werkendam (1990). Gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht (1999) was ik gedurende 22 jaar naast mijn andere werkzaamheden actief als docent Klassieke Talen.

Per 1 februari 2001 ben ik predikant van de protestantse gemeente te Krimpen aan den IJssel.
Al 35 jaar gehuwd hebben mijn vrouw en ik vier kinderen - die ook reeds allemaal gehuwd zijn en acht (bijna 9) kleinkinderen.
Ik hoop spoedig nader met u kennis te kunnen maken!

Met hartelijke groet,
dr. G. (Gert) den Hartogh
terug