Protestantse Kerk in Nederland
 
 
De Dorcas Voedselactie gaat door De Dorcas Voedselactie gaat door
Het coronavirus maakt alles anders, ook voor Dorcas. Het is moeilijk om de allerarmsten te bereiken. Maar… opgeven doet Dorcas niet. Ook niet als het bijna onmogelijk wordt.
De allerarmsten in Oost-Europa gaan een zware winter tegemoet. Ze leven in de kou en weten niet of ze morgen nog te eten hebben. Dorcas wilde dit jaar voor de 25ste keer voedselpakketten voor hen inzamelen bij supermarkten, in kerken en op scholen.  Maar helaas loopt het plan anders. Het aantal coronabesmettingen in Nederland neemt toe. Daarom pakt de organisatie de actie nu anders aan. Veiligheid en gezondheid gaan altijd voor. De producten die Dorcas normaalgesproken in Nederland inzamelt, koopt ze nu zelf in de landen. Voor 15 euro lukt het om een voedzaam pakket samen te stellen; inclusief handzeep. Omdat de organisatie de pakketten niet hoeft te vervoeren, zijn ze sneller bij de allerarmsten.
U kunt ook bijdragen aan de Dorcas Voedselactie door:
  • mee te doen met de collecte van 15 november die we voor de Dorcas Voedselactie bestemmen.
  • te doneren in de online collectebus die wij op www.dorcas.nl/collectevoorvoedsel hebben aangemaakt. Dit is de directe link naar onze collectebus: https://dorcas.nl/acties/diaconiepgmaasdijk
  • de QRcode hieronder te scannen.

 
terug
 
 
 

Inloggen


 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.